NOĆ GLAZBE I KAVA S BACHOM

KARLOVAC SLAVI BACHOV ROĐENDAN Sedam uzastopnih koncerata u petak, i subota s programom jazz, blues i rock obrada baroknog velikana u trideset kafića

 Profimedia, imageBROKER
 

KARLOVAC -Peta godina programa "Noć glazbe i Kava s Bachom u Karlovcu" karlovačke Glazbene škole obilježit će 334. rođendan Johanna Sebastiana Bacha sa sedam uzastopnih koncerata u petak te u subotu s programom emitiranja jazz, blues i rock obrada Bachovih skladbi u trideset ugostiteljskih objekata.

Najavljeno je i više predavanja te koncert muzikologinje Glazbene škole Karlovac Tereze Špralje, učenika srednje glazbene škole i čembalistice Linde Mravunac Fabijanić, a sve će se prenositi live streamom.

"Noć glazbe u Karlovcu" počinje u petak u 15 sati koncertom najmlađih polaznika, a kroz sedam uzastopnih koncerata u devet sati programa nastupat će više od 150 solista, četiri velika ansambla učenika i akademskih glazbenika, između ostalih učenici glazbenih škola iz Osijeka, Splita, Zagreba, Varaždina, Sesveta, Pule, Labina, Slatine, Ogulina, Jastrebarskog, Koprivnice i Budimpešte.

Nastupit će i Karlovački komorni orkestar i gosti, slavni mladi umjetnici, pijanistica Mia Pečnik, pijanist Lovre Marušić, slavonski tamburaš Mario Zbiljski i Akademski sastav Glazbene staze iz Zagreba.

Cijeli program prenosit će se na velikom ekranu u parku ispred Glazbene škole Karlovac i biti vidljiv duž Šetališta dr. F. Tuđmana, a uživo će se prenositi i u centru Vojnića i Ogulina te live streamom biti dostupan na internetskoj stranici škole.

"Kava s Bachom" subotnji je dio programa koje je podržalo više od 30 ugostiteljskih objekata u Karlovcu, Ogulinu, Lasinji, Plaškom, Ribniku, Vojniću i Ozlju u kojima će posjetitelji od 10 do 12 sati imati priliku uz kavu uživati u jazz, blues i rock obradama Bachovih skladbi koje će se emitirati na Hrvatskom radio Karlovcu,Trend Radiju i Radio Labinu. Održat će se i klasični koncert J.S. Bacha u jednom od karlovačkih kafića.

Pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske od prošle se godine ova manifestacija provodi u sklopu „Programa poticanja razvoja publike u kulturi u Republici Hrvatskoj" koje provodi Ministarstvo kulture RH, te je cjelokupni program otvoren za javnost i besplatan za posjetitelje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 09:38