RANA GLAZBA

KONCERT U CRKVI SV. KATARINE New Trinity Baroque i Ansambl Antiphonus izvode Bachovu kantatu i Dixit Dominus na originalnim instrumentima

 promo foto
Njihova je posebnost u izvođenju što sviraju na povijesnim instrumentima, odnosno originalima ili kopijama iz doba glazbe koja se izvodi

U sklopu svog tradicionalnog ciklusa Trinitas, u nedjelju 24. travnja, s početkom u 20 sati, u Crkvi sv. Katarine, Ansambl Antiphonus pod umjetničkim vodstvom maestra Tomislava Fačinija, udružit će snage s čuvenim ansamblom iz Atlante New Trinity Baroque, koji čine glazbenici „par excellence“ iz cijelog svijeta, a vodi ga Predrag Gosta, orguljaš, utemeljitelj Ansambla te glazbeni pionir u istraživanju rane glazbe.

Njihova je posebnost u izvođenju što sviraju na povijesnim instrumentima, odnosno originalima ili kopijama iz doba glazbe koja se izvodi i pritom prate najsuvremenije trendove izvođenja barokne glazbe.

"New Trinity Baroque najavio je naše ovogodišnje cikluse koncertom u Muzeju za umjetnost i obrt. Sada je pravi trenutak da zajedničkim snagama postavimo djela u kojima će snaga vokalnih i instrumentalnih solista ansambala doći do punog izražaja: Bachova kantata Lobet Gott in seinen Reichen BWV 11 te Dixit Dominus Baldassarea Galuppija, nove zagrebačke premijere", najavio je nedjeljni koncert dirigent Antiphonusa Tomislav Fačini, koji se za svaki koncert potrudi osmisliti jedinstven i uzbudljiv program, ne toliko prisutan i poznat u domaćim glazbenim krugovima.

Ulaznice za koncert mogu se kupiti na ulasku u Crkvu Sv. Katarine, sat vremena prije početka, i to po cijeni od 70 kuna, a za studente, grupe i umirovljenike te prijatelje Ansambla Antiphonus za 35 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:07