KREATIVNA KOMBINACIJA

KONCERT U TVORNICI Članovi Wovenhanda, Einstürzende Neubautena i 16 Horsepower donose nam svoj zajednički projekt Risha

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 09.08.2018. u 10:44

press

 

ZAGREB - David Eugene Edwards i Alexander Hacke, članovi grupa Wovenhand, Einstürzende Neubauten i 16 Horsepower, donose svoj uzbudljiv projekt 'Risha' u Tvornicu kulture u utorak, 6. studenog.

Veza Davida Eugenea Edwardsa i Alexandera Hackea seže još u vremena grupe 16 Horsepower, ali prve konkretne suradnje ostvarili su tek prije 6-7 godina.

"David i ja smo prvi put svirali u projektu The Glasshouse kojeg je inicirala moja supruga Danielle De Picciotto te u kratkom uskrsnuću benda Crime & The City Solution uz izdanje 'American Twilight'. Uskoro nakon toga radio sam kao inženjer zvuka na albumu 'Laughing Stalk' Wovenhanda. Postali smo jako bliski prijatelji kroz te kolaboracije i počeli pričati o zajedničkoj muzici", prepričao je korijene njihove suradnje Alexander Hacke.

David Eugene Edwards široj je publici najpoznatiji kao frontman bendova 16 Horsepower i Wovenhand, dok je Hacke dugogodišnji član izuzetno utjecajne njemačke eksperimentalne grupe Einstürzende Neubauten.

 

Zajedničko djelo nosi naziv 'Risha', što na arapskom znači 'pero' i ne može se opisati uobičajnim izrazima. Kreativna je to kombinacija zvukova koji se kreću u rasponu od americane, neo-folka, industriala, ambijentale pa sve do elektronske i tradicionalne arapske glazbe. Edwards je snimio sve vokale, gitare i žičane instrumente, dok je Hacke odsvirao klavijature, bas, bubnjeve i bio zadužen za elektronske djelove. Zajedno su stvorili zadivljujuće djelo hipotičkih zvukova i atmosfere, u kojem se osjeti duh njihovih starih radova, ali u isto vrijeme donosi nešto sasvim novo i iznenađujuće. Album 'Risha' objavljen je 22. lipnja, a svoje koncertno predstavljanje doživjet će 6. studenog na pozornici nove i rekontruirane dvorane zagrebačke Tvornice kulture.

 

 

Ulaznice u pretprodaji iznose 65 kn, dok će na dan koncerta za ulaz trebati izdvojiti 85 kn.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo