ROCK DOGAĐAJ GODINE

KONCERTI FOO FIGHTERSA U PULI BEZ JEDNOKRATNE PLASTIKE Koristit će se posebno dizajnirane perive čaše

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 17.06.2019. u 11:58

Promo

 

Na oba rasprodana koncerta Foo Fightersa u Puli, a prvi put u Hrvatskoj na eventu ovakvog tipa, koristit će se posebno dizajnirane perive čaše s ciljem smanjenja korištenja i bacanja jednokratne plastike. Čaše će biti oslikane motivima benda, a nakon korištenja, posjetitelji iste mogu ponijeti kući kao dodatni suvenir s najvećeg rock spektakla ove godine u Hrvatskoj.

Koncerti i festivali mjesta su na kojima se koristi i baca iznimno velika količina jednokratne plastike, a da to ne mora biti tako dokazali su organizatori koncerta Foo Fightersa u Hrvatskoj LAA i Ožujsko Glazbena Točionica.

 

- Jako smo ponosni i sretni što će baš ovaj spektakl u pulskoj Areni postaviti nove standarde u organizaciji koncerata i evenata ovakvog tipa. Svatko sa svoje strane može i mora dati obol velikim svjetskim inicijativama smanjenja korištenja i bacanja jednokratne plastike na koncertima i festivalima.

Odgovornost je na svima nama, a toga su itekako svjesni i dečki iz Foo Fightersa s kojima je ova inicijativa i pokrenuta. Ovo je prvi koncert u pulskoj Areni, ali i u Hrvatskoj, koji uvodi perive čaše, a svakako nije posljednji - poručili su organizatori.

Perive čaše posjetitelji će moći preuzeti na šankovima smještenim unutar Arene te na koncertnom prostoru s gornje strane amfiteatra prilikom naručivanja pića. Posjetitelji čaše mogu ponijeti sa sobom, no unutar Arene organizirano je i nekoliko sabirnih stanica gdje će ih publika moći odložiti.

Foo Fighters nastupit će u pulskoj Areni dvije večeri, 18. i 19. lipnja. Satnice za oba koncerta su iste. Vrata će se otvoriti u 18 sati, predgrupa Frank Carter & The Rattlesnakes počet će u 20 sati, a Foo Fighters u 21:15.

Promo
 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo