'THE ROAD TO SKITACHA'

KONCERTNA PROMOCIJA U TEATRU &TD Na novom albumu šarolikog jazz ansambla nalazi se posljednja snimka velikog Arsena Dedića

 press
Uz snimanje novog albuma tijekom 2015. i 2016. bili su i dio važnih međunarodnih kompilacija u sklopu poznatog talijanskog časopisa Musica Jazz

Atma Mundi Ensemble, kojeg čine Zoran Majstorović (gitara, oud, ukulele, saz), Simone Serafini (kontrabas), Borko Rupena (bubnjevi, udaraljke) i Mirko Cisilino (truba), zamišljen je prvenstveno kao kontinuirana suradnja hrvatskih i inozemnih glazbenika koji svojim bogatim instrumentarijem putuju kroz svjetsku glazbu i to putovanje dočaravaju slušateljima.

Novi album Atma Mundi Ensemble: The Road to Skitacha sniman je u studijima u Veroni i Goriziji, masteriziran kod Stefana Ameria u poznatom studiju Artesuono u Udinama, a donosi 9 novih originalnih skladbi bandleadera Zorana Majstorovića. Kompozicije su kao i na prethodnom albumu Waters and deserts (Croatia Records 2014.) inspirirane glazbom iz različitih dijelova svijeta kao što su afrička glazba, glazba dalekog istoka pa sve do istarske ljestvice, a uz članove ansambla na albumu gostuju cijenjeni hrvatski pijanist Matija Dedić i talijanski saksofonist i klarinetist Francesco Bearzatti, inače najbolji europski jazz glazbenik 2011. po izboru pariške L'accademie du Jazz de France.

Koncertna promocija albuma 'The Road to Skitacha' Atma Mundi Ensemblea održat će se u utorak 7. veljače u Polukružnoj dvorani Teatra &TD od 21 sat. (Ulaz je besplatan.)

Uz snimanje novog albuma tijekom 2015. i 2016. bili su i dio važnih međunarodnih kompilacija u sklopu poznatog talijanskog časopisa Musica Jazz; kompilacije su bile posvećene Franku Sinatri, Sergiu Endrigu i Brunu Lauziju, a kao goste na tim izvedbama su imali Tamaru Obrovac, Arsena i Matiju Dedića te Francesca Bearzattija. Skladba '1947' autora Sergia Endriga koju su snimili zajedno sa Arsenom i Matijom za kompilaciju 'Sergio Endrigo - Momenti di jazz' može se naći i kao "bonus track" na albumu 'The Road to Skitacha', a bila je ujedno i posljednja snimka velikog Arsena Dedića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 16:25