ZAGREBAČKA FILHARMONIJA

KRALJICA SEVDAHA U OFF CIKLUSU Za koncert Amire Medunjanin već tjednima se traži karta više

 Goran Mehkek / HANZA MEDIA
 

Ovoga petka 16.3. u Off ciklus Zagrebačke filharmonije stiže Amira Medunjanin, nositeljica prestižne nagrade Najljepši ženski glas 2012. u izboru francuske fondacije Orange. Njezin glazbeni put obilježile su sevdalinke, koje u svojim jedinstvenim interpretacijama s velikim uspjehom izvodi na brojnim koncertima diljem svijeta. Riječ sevdah označava ljubavnu čežnju i ljubavni zanos, a nitko bolje od Amire Medunjanin ne umije to prenijeti kroz pjesmu.

U Off ciklusu Zagrebačke filharmonije nastupa u probranom društvu prvoklasnih glazbenika, njezinih stalnih suradnika, koje čine međunarodno priznati jazz pijanist Bojan Zulfikarpašić, naš ugledni gitarist i aranžer Ante Gelo te višestruko nagrađivani kontrabasist Zvonimir Šestak. Orkestrom Zagrebačke filharmonije ravnat će maestro Alan Bjelinski, a već tjednima za ovaj koncert traži se karta više.

Za nastup Amira Medunjanin priprema odabrani program poznatih pjesama sa svojega repertoara, kao što su Moj dilbere ili Što te nema, zanimljivih obrada poput Ako znaš bilo što Branimira Johnnyja Štulića, kao i više glazbenih brojeva s njezina posljednjega albuma Damar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:27