NASTUP U VINTAGEU

KULTUR SHOCK STIŽE U ZAGREB Jedinstvena folk-punk poslastica slavi 23 godine i jedanaesti album, a na njihovim koncertima nitko ne stoji mirno

 

Gotovo nevjerojatno zvuči podatak da su prošle 23 godine otkako je Sarajlija Srđan 'Gino' Jevđević u Seattleu okupio Kultur Shock.

Žestoki rock-folk-punk-mariachi-metal band nastao je na gitarskim obradama sevdaha i folk hitova, takoreć' iz parodije, a pretvorio se u jedan od najznačajnijih predvodnika emigrant-punk niše, čiji je osebujan zvuk teško opisati.

Nabrijana atmosfera

Često ih se uspoređuje s Gogolom Bordellom ili S.O.A.D.-om, ali njihova je glazba još bogatija za jedan balkanski „tač“ koji svakako jako dobro rezonira s ovdašnjom publikom pa je vrhunska i nabrijana atmosfera popraćena s hektolitrima znoja.

Fanovi će biti oduševljeni informacijom da se Kultur Shock, ekipa sastavljena od vrhunskih glazbenika iz gotovo svih dijelova svijeta, vraća u Zagreb i to u Vintage Industrial Bar.

- Tamo će u nedjelju, 7. travnja promovirati svoje jedanaesto izdanje „D.R.E.A.M.“ Cijena ulaznice u pretprodaji je 80 kuna, na dan će koštati 100 kuna ako ih ostane. Mogu se kupiti u Dirty Old Shopu, u Tratinskoj.

Ovaj koncert dio je velike europske turneje tijekom koje će bend osim Hrvatske zasvirati još u Njemačkoj, Grčkoj, Srbiji, Slovačkoj, Češkoj, Italiji, Makedoniji, Sloveniji, Bugarskoj.

Neke od značajniijih suradnji članova Kultur Shocka na ovaj ili onaj način bile su s imenima kao što su Esma Redžepova, Serj Tankian, Gogol Bordello, Balkan Beat Box, Beirut, Dubioza Kolektiv, Edo Maajka... Članovu benda su: Gino Yevdjevich - vokal, perkusije, Val Kiossovski – gitara, vokal, Chris Stromquist – bubnjevi i perkusije, Guy M. Davis – bas, vokal, Amy Denio - saksofon/klarinet, vokal, Matty Noble – violina.

Ne sumnjamo da će u Vintageu 7. travnja biti vrlo, vrlo veselo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 06:01