NA SCENI SU VEĆ 30 GODINA

LEGENDARNI BRAND NEW HEAVIES U TVORNICI 'Radujemo se prilici da održimo intimniji koncert, ali će svejedno sve prštati od energije. Volimo partijati!'

Angela Ricci
 John Gaffen / Alamy / Alamy / Profimedia

U Tvornicu kulture u sklopu Musicology Barcaffe Sessionsa sutra dolazi legendarni bend The Brand New Heavies.

Ova fuzija jazza, funka, soula i r’n’b-ja iz Londona na sceni je već 30-ak godina, a sigurno ste barem jednom čuli neke od njihovih hitova poput “Dream on Dreamer”, “You Are the Universe” ili “Spend Some Time”. Nije prošlo ni mjesec dana otkako su objavili svoj posljednji album, tako da će koncert u Tvornici biti sjajna prilika da, osim uz klasike, zaplešete i uz njihove nove hitove.

Hvaljeni album

- Naš najnoviji album poseban je po tome što je on kraj vrlo teškog putovanja, na kojem smo, zapravo, spasili bend nakon što nas je napustio jedan od ključnih članova. Dali smo sve od sebe da napravimo doista najbolje što možemo – kaže nam Andrew Levy, basist grupe.

Unatoč burnim odnosima u grupi, TBNH je već u kratkom vremenu postao jako hvaljen album, što se sigurno barem dijelom može pripisati i iznimnim suradnjama koje su na njemu ostvarili.

- Uvijek smo tijekom godina radili s raznim pjevačima, pa smo ih na ovome albumu odlučili ugostiti što više. Tako da imamo svoju originalnu pjevačicu N’Deau Davenport, ali i Siedah Garrett, zatim našu novu pjevačicu Angelu Ricci, onda Angie Stone i Marka Ronsona, koji je producirao singl “These Walls” - objašnjava Levy.

Upravo je stvar koju je producirao Ronson obrada pjesme Kendricka Lamara.

- To je bila Ronsonova ideja. Zapravo je htio obraditi tu pjesmu za svoj novi album, ali je zaključio da bi bolje zvučala u ruhu The Brand New Heavies - otkriva nam.

Pršte od energije

Među zanimljivim suradnjama jest i ona s Ilijom Rudmanom, koji je prije nekoliko godina napravio remiks njihove pjesme “Get On”. Rudman za svoju izdavačku kuću Imogen Recordings opet priprema remiksove, ovaj put upravo s njihova najnovijeg albuma. Na zagrebačkom će im koncertu upravo on raditi aftershow, a za zagrijavanje bit će zadužen Phat Phillie.

- Obožavam slušati na koje sve načine ljudi interpretiraju našu glazbu. Događalo se da iz toga puno toga naučimo, a, ako nam se jako svidi nečiji stil, ponekad njihove verzije naših pjesama uključimo u svoje live nastupe. Uvijek učimo, dopuštamo si da netko utječe na nas. To je važno ako želite biti vječni - kaže Lewy.

Priča nam da su on i drugi članovi benda navikli svirati na različitim mjestima, od Wembleya, na koji stane 80 tisuća ljudi, do privatnih partija za stotinjak uzvanika.

- Krojimo svoj show kako bi što bolje odgovarao događaju. Pa se radujemo prilici da u Tvornici održimo intimniji koncert. Bez obzira na takvu atmosferu, i dalje će sve prštati od energije. Volimo partijati i volimo kad drugi partijaju - najavljuje Levy pa kaže da se u Hrvatskoj naviknuo na fantastičnu publiku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 21:14