PREDSTAVLJEN PROGRAM

LJETNA SCENA AMADEO Koncerti u dvorištu palače Jelačić-Grlečić na Trgu svetog Marka, u programu razgovori Milane Vuković Runjić s Terezom, Dalijom...

Na fotografiji: Nenad Jandrić, Dora Kovačević, Matija Dedić, Toni Cetinski, Vatroslav Kuliš, Milana Vuković Runjić, Krunoslav Marić
 Dragan Matić / HANZA MEDIA

“Mali noćni razgovori” s književnicom Milanom Vuković Runjić, nastup Tonyja Cetinskog i Matije Dedića te izložba Dore Kovačević samo su neki od jakih aduta kojima se može pohvaliti Scena Amadeo, čiji je program predstavljen jučer na konferenciji za novinare.

Njihova ljetna pozornica će tijekom lipnja i srpnja ugostiti i glazbene umjetnike: novu scenu, smještenu u dvorištu palače Jelačić-Grlečić na Trgu svetog Marka, 1. srpnja otvorit će pijanist David Gazarov, a potom slijedi nastup Zagrebačkih solista s klarinetistom Brunom Phillipom.

Korak u život

- Posebno nas veseli početak suradnje sa Zagrebačkim solistima, jednim od najuglednijih naših i inozemnih komornih ansambala, s kojima ćemo promovirati novu gornjogradsku scenu. Osim najboljeg ljetnog programa u gradu, nadamo se da ćemo i ove godine istaknuti Zagreb na karti gradova koji svojom ponudom ne zaostaju za europskim i svjetskim kulturnim metropolama - rekao je Nenad Jandrić, voditelj Scene Amadeo.

Program počinje 26. lipnja i to razgovorima Milane Vuković Runjić, kojoj u goste dolaze Tereza Kesovija, Dalija Orešković, Zvonko Maković, Danijel Rafaelić, pijanist Matej Meštrović, književnik Zdravko Zima i glumica Marija Sekelez. Potom će se 7. srpnja održati akcija “Korak u život”, u organizaciji Rotary Cluba Zagreb - Kaptol, u koju se opet uključila Scena Amadeo. Na koncertu će pjevati Tony Cetinski, a svima koji kupe ulaznicu potpisanu će grafiku pokloniti slikar Vatroslav Kuliš.

U sklopu programa najavljena je i jedna izložba, koja će biti otvorena 12. srpnja u Hrvatskom prirodoslovnom muzeju. Umjetnica Dora Kovačević nazvala ju je “Vrt”, a bit će posvećena Izabeli Šimunović.

Ansambl Lado

Što se tiče glazbenog programa, osim Zagrebačkih solista, nastupaju i članovi Glazbene družine Cinkuši, ansambl Lado, Matej Meštrović, Mariachi Los Caballeros, grupa Duende, Matija Dedić i harmonikašica Merima Ključo. Slijedi zajednički nastup pijanista Aljoše Jurinića i gitariste Petrita Çekua, kao i nastup gitarističkog kvarteta koji čine Zoran Dukić, Maroje Brčić, Tvrtko Sarić i Petrit Çeku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:29