CROWDFUNDING ZA SEDAM-OSMINSKI TAKT

#LUDI ZA MAKEDONIJOM Ezerki već 22 godine u Zagrebu čuvaju tradicionalnu makedonsku glazbu, ali sada trebaju pomoć...

 press

Etno skupina 'Ezerki & 7/8 (sedum osmini)' vokalno je instrumentalni sastav koji u Zagrebu djeluje već pune 22 godine pod okriljem Hrvatsko – makedonskog društva prijateljstva s ciljem očuvanja tradicionalne makedonske glazbe.

Za ovu jesen imaju poziv za nastupe u Skopju, Ohridu, Tetovu i Resenu. No imaju i problem, a to je nedostatak sredstava za pokrivanje putnih troškova. Upravo to je bio razlog da pokrenu kampanju skupnog financiranja ili crowdfunding na plaformi Indiegogo pod nazivom #LudiZaMakedonijom.

Tako su Ezerki & 7/8 u ponedjeljak 29. svibnja pokrenuli kampanju i već u prvih nekoliko sati prvog dana kampanje prikupili su jednu trećinu traženog iznosa, ali i dalje im je potrebna podrška kako bi došli do potrebnih 5.000 US$ za trošak turneje.

Iza njih su četiri studijska ('Livingroom', 'Baknež', 'Mustra', 'Amfiteatar') i jedan koncertni album ('Spektakl'), a svoju su glazbenu kvalitetu, koja ide rame uz rame najvećim hrvatskim etno glazbenicima poput Tamare Obrovac i grupe Kries, pokazali na brojnim nastupima na domaćem terenu u Lisinskom, Tvornici kulture, splitskom HNK-u, Špancirfestu, (...), ali i na onim inozemnim u Sarajevu, Trstu, Sloveniji i Makedoniji.

“Ezerki su najbolje što se Makedoniji dogodilo izvan njezinih granica, one su čvrsti lanac koji drži most između Hrvatske i Makedonije.” – rekao je u jednoj od svojih recenzija poznati makedonsko-hrvatski kompozitor Ljubomir Brangjolica nakon njihovog koncerta u Skopju.

Vjerujemo da bi se i vi složili s njime čim bi začuli prve taktove tipičnog makedonskog nepravilnog ritma ili zvuke pjesama Jovano Jovanke, Bitola, Lihnida...

Podržite ih klikom na link i uplatom željenog iznosa ili dijeljenjem informacije kroz svoje kanale – društvenim mrežama, usmenom predajom, pjesmom...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. ožujak 2024 05:47