VINTAGE INDUSTRIAL BAR

LYDIA LUNCH & BIG SEXY NOISE Preporučujemo nedjeljni koncert legendarne umjetnice njujorške No Wave scene koja je radila s Caveom i Henryjem Rollinsom

 Vintage Industrial press
 

Ove nedjelje 2. lipnja u zagrebački Vintage Industrial dolazi kultna pjevačica, pjesnikinja, redateljica, slikarica, glumica, spisateljica Lydia Lunch, poznata po radu s Nickom Caveom, s kojim je niz godina bila u vezi, a radila je i sa Thurstonom Mooreom, Henryem Rollinsom, Marcom Almondom, Einsturzende Neubauten i još mnogim drugima.

Lydia Lunch vraća se u Zagreb nakon sedam godina sa svojim bendom Big Sexy Noise s kojim obilježava 10 godina od albuma prvijenca.

Karijera Lydie Lunch započela je sredinom 70-ih u New Yorku tijekom trajanja kratke, ali utjecajne umjetničke No Wave scene. Tada osniva svoj prvi bend Teenage Jesus and the Jerks. Krajem 70-ih paralelno s glazbenom započinje i filmsku karijeru, ali pravi, ozbiljan korak u glazbi počinje pokretanjem svog labela Widowspeak koji je objavljivao njezine brojne radove - od glazbe do spoken word projekata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:48