ULAZ SLOBODAN

MAGIČNA GLAZBENA IZVEDBA ROBYJA LAKATOŠA NA OTVORENOM Violinist s 'najbržim prstima na svijetu' zasvirat će na Tomislavcu

Svestrani glazbenik koji briše granice između popularne i klasične glazbe; violinistički virtuoz i improvizator jazza – Roby Lakatoš, u utorak, 4. srpnja 2017. godine u 21:00 sat, nastupit će sa Zagrebačkom filharmonijom na Tomislavcu u sklopu festivala Zagreb Classic, prvog open-air festivala klasične glazbe u Zagrebu.

„Violinist s najbržim prstima na svijetu”, Roby, i njegov izvanredni peteročlani prateći ansambl: Laszlo Boni (II. violina), Jonas Geza (čembalo), Laszlo Balogh (gitara), Kalman Cseki (klavir) i Vilmos Csikos (kontrabas), nastupit će pod ravnanjem maestra Ive Lipanovića, a Lakatošu i njegovu pratećem sastavu, pridružit će se i pijanistica/vokalistica Lana Janjanin.

Bogati repertoar sastavljen od skladbi klasičnog repertoara sa elementima mađarske i romske nacionalne glazbe sadržavat će djela poput suite Hary Janos mađarskog skladatelja Zoltana Kodalyja; ruskog tradicionalnog djela Upoznao sam te mama (I've met You mama); Guslača na krovu Jerryja Bocka; Schindlerove liste Johna Williamsa; Mađarskog plesa br. 5 Johannesa Brahmsa, poznatog Čardaša Vittorija Montija..

Roby Lakatoš nije samo izuzetan virtuoz, već je i mađioničar jedinstvene tehnike i njegov stil „obara s nogu“, a sve to radi s toliko energije i neizbježnog romskog duha koji se oslobađa svaki put kada izađe na pozornicu.

Lakatos je nastupao u najznačajnijim dvoranama Europe, Azije i Amerike te surađivao s mnogim jazz glazbenicima poput Herbiea Hancocka, Quincya Jonesa, Stéphanea Grappellia...

Nakon koncerta sa Zagrebačkom filharmonijom u Lisinskom u ožujku ove godine, kada su Roby Lakatos i njegov peteročlani ansambl ispraćeni ovacijama publike, ovi izvanredni glazbenici ponovno će se predstaviti zagrebačkoj publici, ovaj put na zagrebačkom Tomislavcu u sklopu Zagreb Classic festivala, svojim jedinstvenim načinom sviranja i interpretacije kroz koje redefiniraju svaki glazbeni žanr kojem pristupe.

U utorak, 4. srpnja s početkom u 21:00 sat rezervirajte večer za izvrsnu muziku na Tomislavcu, uz slobodan ulaz. Pripremite dekice i sluh za najbrže violinističke prste i virtuoznu glazbu na travi koje će Vam svojim izvedbama predstaviti Roby Lakatoš i njegov ansambl, zajedno sa Zagrebačkom filharmonijom te Lanom Janjanin.

Ulaz je slobodan i svi ste dobrodošli uživati u glazbi na travi!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:15