KONCERT U MOČVARI

MIKE PARKER TRIO THEORY Jazzer iz New Yorka koji u Krakowu oživljava ideju free-jazza 1960-ih

 YouTube

U sklopu turneje regijom, Mike Parker's Trio Theory, održat će koncert u Močvari u četvrtak 13.4. od 22 sata. Kuriozitet je da su cijeli album snimili u klubovima po Češkoj i Vojvodini, s elementima i Third Streama i indie-rocka i suvremene klasike.

Skladba 'Hermit the Dog' s istog albuma snimljena je u Novom Sadu kod Ivana Fecea Firčija, bubnjara novovalnih grupa 80-ih EKV i Luna.

Američko-poljska klupska atrakcija Mike Parker Trio moderni mainstream obogaćuje nasljeđem jazza Treće struje, a od svojeg osnutka u studenom 2014. godine do danas održali su preko 150 koncerata.

Bend je nastao na inicijativu Mikea Parkera koji se iz New Yorka preselio u Krakow, radi scene oko kluba Alchemia koja je jedan od europskih kreativnih centara. Svoja je bogata njujorška iskustva kontrabasist Parker pretočio u suradnju s tenor-saksofonistom SŁawomirom Pezdom, kao i višestruko Grammyjevskim nominantom Frankom Parkerom iz Chicaga, grada čiji glazbenici u Krakow već desetljeće donose ideje revivala free-jazza 1960-ih.



Obožavateljima palete i neumornog istraživačkog duha Kena Vandermarka svakako se može preporučiti i ovog lucidnog ambasadora žanrovske šetnje. Osjetite noć u Močvari na koncertnoj seriji "Jesi Free?" između energičnog rocka, klasične muzike, paletu zvukova avantgarde, kao i ritmične i harmonične razlikosti modernog jazza.

Sljedeći gost: Slovenski trio Širom kojem je debut album reizdan u Japanu

Sljedeći gost u programu 'Jesi free?' je slovenski trio Širom koji nastupa 27.4. Riječ je o izvođaču koji je na prošlogodišnjem Festivalu MENT izazvao interes široke svjetske javnosti, a slovenski world music izdavač objavit će njihov drugi album, nakon što im je debut album reizdan u Japanu. Stoga, sačuvajte datum i bacite oko na njihov live-set.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 20:52