KONCERTNI CIKLUS

Minestrone all'Italiana - talijanske zvijezde na koncertu Cantus Ansambla u Laubi 16. prosinca!

Koncertom pod naslovom Minestrone all'Italiana nastavlja se koncertni ciklus Cantus Ansambla u sezoni 2019./2020. u zagrebačkoj Laubi 16. prosinca. Nakon prvog koncerta sezone naslovljenim Maple Syrup u rujnu ove godine kada su predstavljene suvremene kanadske skladbe, Cantus Ansambl će na novom koncertu predstaviti talijanske suvremene skladbe.

Na koncertu Minestrone all'Italiana 16. prosinca flautisti Dani Bošnjak, Ana Batinica i Roberto Fabbriciani pod dirigentskom vodstvom Berislava Šipuša izvest će pet kompozicija talijanskih suvremenih skladatelja u kojima će flauta biti predstavljena kao centralni instrument, od solističkih nastupa uz komorni ansambl pa sve do neobične kombinacije tri bas flaute uz live elektroniku.

Svestrani umjetnik Roberto Fabbriciani uložio je veliki trud u inovaciju tehnika flaute istraživanjem mogućnosti tog instrumenta. Surađivao je s brojnim velikim skladateljskim imenima, a nastupao je kao solist i s orkestrima diljem svijeta. Nastupio je u prestižnim dvoranama od milanske La Scale do Royal Festival Halla u Londonu, snimio je nekoliko albuma te je radio i kao profesor na Mozarteum u Salzburgu.

Uvodni razgovor koncerta počinje u 19:15 sati te će ga moderirati Berislav Šipuš, a koncert će početi u 20 sati. Ulaznice možete nabaviti na dan koncerta na blagajni Laube.

Cantus Ansambl osnovan je 2001. godine, a nastao je tek kao festivalski ansambl u okviru Muzičkog biennala Zagreb. Vrlo brzo raskinuo je inicijalne okvire te nemilosrdno nastavio samostalni prodor i težak rad na kvaliteti programa i njegove egzekucije, izvodeći samo i u međunarodnom kontekstu best of the best i newest of the newest. I upravo zbog opisanog Cantus Ansambl je sve do danas uspio zadržati ulogu predvodnika, ali i najaktivnijeg protagonista novoglazbene (hrvatske, regionalne, ali i međunarodne) scene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:06