10 DANA TULUMA

MOČVARA SLAVI 17. ROĐENDAN Nizom događanja kultni zagrebački klub obilježava datum kada je alternativna kulturna scena dobila svoje utočište

Zagreb, 311014.Klub Mocvara.U klubu Mocvara odrzan je jedan od najvecih halloween party-a u gradu. Na dva floora, u samom klubu Mocvara i pogonu Jedinstvo, velik broj maskiranih posjetitelja zabavljao se do ranih jutarnjih sati.Na fotografiji: maskirani party.Foto: Marko Todorov / CROPIX
 Marko Todorov / EPH / CROPIX
Entuzijasti okupljeni oko kluba su, usprkos mnogobrojnim problemima pa čak i kraćoj prisilnoj pauzi, uspjeli u svojoj namjeri, što potvrđuje 17 godina postojanja

1999. je bila po mnogo čemu bitna godina za svijet. Svjetlo dana ugledala je nova valuta Euro, na malim ekranima su se pojavili 'The Sopranos', Napster je započeo misiju urušavanja glazbene industrije, a Bill Clinton je uvjerio Senat da ga tople usne Monice Lewinsky nisu ometale pri donošenju važnih strateških odluka.

Tim riječima ekipa iz kluba Močvara uvodi nas u priču o događaju koji je iste godine u Zagrebu možda bio malen korak za čovječanstvo, ali ogroman za alternativnu kulturnu scenu u Hrvatskoj, jer je tada sa radom započela 'Močvara'.

Entuzijasti okupljeni oko kluba su, usprkos mnogobrojnim problemima i čestom pomanjkanju svega (osim dobre volje) pa čak i kraćoj prisilnoj pauzi, uspjeli u svojoj namjeri, što potvrđuje 17 godina postojanja.

Najbitnija imena inozemne i domaće glazbene alternativne scene postala su normalna pojava na Močvarinoj pozornici: talentirani književnici, kazalištarci, likovni i drugi umjetnici pronašli su utočište i prostor za izražavanje svojih ideja.

"Onu najbitniju ispričat će svi oni koji su tijekom godina kod nas otkrili svoj novi omiljeni bend, pogledali davno zaboravljeni film ili možda upoznali svoju novu najdražu osobu. Te priče su osobne i jedinstvene. Uvjereni smo, da je 17. godina kasnije, Zagreb drugačiji grad, a kulturna scena drugačija scena. Kvalitetnija, raznovrsnija i otvorenija. I s ponosom ćemo preuzeti svoj dio "krivnje" za to", poručuju iz Močvare i napominju da još uvijek ne razmišljaju o penziji: "Sjajan novi bend je sad negdje u garaži, a briljantna nova knjiga se upravo negdje piše."

Program proslave 17. rođendana Močvare

Petak 29.4.

20:00 @Močvara

ŽEDNO UHO: DISKODELIJA, TRIKO, COMMINOR

Subota 30.4.

20:00 @Močvara

ŽEDNO UHO: THE THING

24:00 @Močvara

TRANCE UNITY 6: SYNAESTHESIA

Nedjelja 1.5.

11:00-19:00 @Močvara & Pogon Jedinstvo

MOČVARNI LABORATORIJ I #POGONIZACIJA - DRUŠTVENO IGRANJE U JEDINSTVU*

20:00 @Močvara

KUM - KAZALIŠTE U MOČVARI: PRVOMAJSKA SLAM REVIJA

Ponedjeljak 2.5.

21:00 @Močvara

THE UNDERGROUND YOUTH

Utorak 3.5.

20:00 @Močvara

FILMSKE VEČERI U MOČVARI: SVAKI DAN JE PRVI MAJ

Srijeda 4.5.

21:00 @Močvara

AFRIKA U MOČVARI: KAIRA KELA, DJ EMIR

Četvrtak 5.5.

21:00 @Močvara

ZAČARANA MOČVARA: U POL 9 KOD SABE, ZVONKA OBAJDIN, RADOST!

Petak 6.5.

23:00 @Močvara

HRVATSKA FUNK DELEGACIJA: THE MIGHTY MOCAMBOS

Subota 7.5.

11:00 @Močvara

32. MOČVARIN SAJAM PLOČA I STRIPOVA

15:00 @Nasip kraj Močvare

TRNJANSKI KRESOVI

21:00 @Močvara

7. ANTIFA NIGHT: DEBELI PRECJEDNIK, LOŠ PRIMJER, NAMET, NOB, DJ VLAJA THE BAJA

Nedjelja 8.5.

13:00 @Nasip kraj Močvare

POT PIKNIK: ŽEN, SLEEPYHEADS, ESC LIFE, MODERN DELUSION, VIBRICA

13:00 @Nasip kraj Močvare

RADIONICE MOČVARNOG LABORATORIJA

20:00 @Močvara

TURBINA - TURBO TRIBINA: BITLSTI

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 23:45