BEATLESI NA SERVISU ITUNES

Na vrhu Hey Jude i album Abbey Road

Cijeli snimljeni opus Beatlesa na iTunesima je dostupan od utorka

Nakon što je riješen povijesni spor Applea s nositeljima prava na glazbu Beatlesa tvrtki Apple Corp. i EMI, prvi put je u digitalnom obliku na iTunesu dostupan cijeli katalog Beatlesa. Šest pjesama odmah je ušlo među prvih 50 na top listama najviše downloadanih pjesama na iTunes, prema jučerašnjim podacima najbolje plasirana “Here Comes The Sun” je na 15. mjestu ukupno. Prva je pjesma Forget You koju pjevaju glumci iz serije Glee.

Integritet albuma

Istovremeno, tri su albuma, Abbey Road, White Album i St. Pepper Lonely Hearts Club, među prvih 10. Glavni argument zastupnika Beatlesa protiv iTunesa je bilo to što nisu željeli da se pjesme downloadaju pojedinačno jer smatraju da to uništava integritet albuma kao cjelovitog umjetničkog djela. No publika Beatlese očito ne doživljava kao Keishu ili Lady Gagu pa je itekako zainteresirana za čitave albume.

Zanimanje raste

Apple je prva dva dana bio razočaran jer nijedna pjesma Beatlesa na listama downloada nije ušla među prvih deset, ali situacija se mijenja iz dana u dan i zanimanje za cijeli snimljeni opus Beatlesa raste iz dana u dan. Trenutno stanje je sljedeće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 13:44