GLAZBA JE UTIHNULA

Nakon smrti Boška Petrovića zatvara se kultni B.P. club. Do daljnjega!

 Boris Kovačev/Cropix

ZAGREB - „Boško nije htio da glazba utihne“, govorili su prijatelji nakon nedavne smrti velikana jazza Boška Petrovića koji je 22 godine vodio svoj voljeni B. P. club u centru Zagreba. Glazba je ipak utihnula, a kultno mjesto štovatelja i zaljubljenika u jazz od četvrtka će biti zatvoreno!

Ovu informaciju potvrdio nam je sin pokojnog glazbenika, Kolja Petrović, koji svoj iznenadni potez pravda zakonom i činjenicom da je bio primoran staviti ključ u bravu i otpustiti sve zaposlenika B. P. cluba.

- Zakon je takav i kaže da čim premine obrtnik, prestaje i poslovanje obrta dok se ne provede ostavinska rasprava na Općinskom građanskom sudu. U toj raspravi mora se vidjeti poslovanje kluba, svi minusi i plusevi, a ja sam bio zakonski dužan prije toga ugasiti obrt - pojašnjava Kolja Petrović.

Sin preminulog vibrafonista i vlasnika legendarnog kluba koji je od svog osnutka 1988. ugostio mnoga domaća i strana imena jazza, poznat i kao organizator festivala ‘Lastovo, otok glazbe’, o budućnosti B. P. cluba nije htio govoriti sve dok ne završi ostavinska rasprava jer još ni sam ne zna što će mu kao jednom od nasljednika uopće pripasti. Osim toga, podrumski prostor u Teslinoj broj 7 nije bio u cijelosti u vlasništvu Boška Petrovića već je s njim u suvlasništvu bio i Anđelko Vučić, poznati ugostitelj i vlasnik čuvenog restorana Bastia u Grožnjanu, gdje je često i Boško Petrović znao častiti nepce u pauzama između održavanja Ljetne škole jazza i Festivala Jazz is back u tom istarskom središtu kulture.

- Treba tek vidjeti što će biti s klubom i dogovoriti se sa suvlasnikom. U ovom trenutku ne mogu vam reći hoće li nastaviti s radom i tko će voditi dalje klub - kaže Kolja Petrović.

Sa zatvarnjem B. P. cluba već unaprijed najavljeni i dogovoreni program je otkazan. Večeras je koncertnu promociju albuma ‘My Favorite Things’ trebala imati grupa Praline & fasfood band, sutra je trebala biti večer Superstarz, u subotu se trebala održati promocija CD-a Šimuna Matišića, a 19. veljače trebao je nastupiti Steve Morgens.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 11:18