HUMANITARNA AKCIJA

NE DAJ SE, INES! Glazbenici večeras u Močvari prikupljaju sredstva za prijeko potrebno liječenje oboljele umjetnice

 Facebook
 

Ines je prije dvije godine osjetila prve znakove da nešto nije u redu s njenim tijelom. Počela je naglo gubiti kilograme, sve se teže kretala, a krenuli su i bolovi. Uslijedili su mjeseci boravka najprije u splitskoj, a zatim i u zagrebačkoj bolnici tijekom kojih su doktori nizom bolnih i neugodnih pretraga nastojali doći do uzroka i odgovora. Nažalost, to se nije dogodilo te je Ines iz bolnice otpuštena tek s listom simptoma za koje su rekli da bi mogli biti znakovi neke nepoznate autoimune bolesti. Liječenje je podrazumijevalo kortikosteroide, lijek koji to zapravo nije jer samo stišava simptome i usput napravi više štete nego koristi. Unatoč bolesti Inesina strast za fotografijom nije jenjavala te je kroz projekt "In and about pain" kroz fotografiju i tekst prenosila iskustva pacijentica, medicinskih sestara i doktorica o boli..

Ines u sljedećih nekoliko mjeseci kreće na terapije kod doktorice Katarine Dujmović koja u svojoj praksi radi s biorezonancom, magnetima, kisikom i prirodnim pripravcima. No, radi se o poprilično skupoj terapiji koju Ines, trenutno nesposobna za rad i financiranje vlastitog oporavka, ne može sama podmiriti.

Ines Kotarac je nakon svog fakultetskog obrazovanja pisala za kulturu u Vjesniku i Vijencu, na internetskim portalima Queer.hr i Voxfeminae.net te surađivala na nekoliko leksikografskih i terminografskih projekata. Svojim novinarskim, a kasnije i umjetničkim djelovanjem utjecala je i obogaćivala naše živote kroz riječi i slike, profesionalno i osobno. Baš zato budimo solidarne i pomozimo Ines da nadvlada izazove koji su pred njom.

“Ne daj se, Ines!” humanitarani je program koji zajedničkim snagama organiziraju prijateljice i prijatelji, poznanici i podržavatelji fotografkinje Ines Kotarac.

Sve koji nisu u stanju prisustvovati programu, ali su voljni doprinijeti donacijom (ili na neki drugi način), pozivamo da nam se jave porukom u inbox House of Flamingo ili uplate donaciju na IBAN Ines Kotarac HR1223600003218557930 pri Zagrebačkoj banci (s naznakom “Ne daj se, Ines” - donacija).

"Ne daj se, Ines!" humanitarni je glazbeno-scenski program čiji je cilj prikupljanje sredstava za prijeko potrebno liječenje umjetnice Ines Kotarac. Program se održava u srijedu, 4. travnja, u klubu Močvara, s početkom u 20 sati, kada nastupaju House Of Flamingo (Colinda Evangelista, Entity i Spazam Orgazam u live aranžmanu), Žen, Seven Mouldy Figs, Svemir i Sergio.

Donacija za program iznosi 40 kuna, a sav prikupljeni iznos odlazi u svrhe Inesinog liječenja i što bržeg oporavka. Ulaznice će se moći preuzeti na dan programa na ulazu u Klub Močvara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:14