LJUBAV, NADA I SLOBODA

NOVA ROCK 'N' ROLL AVANTURA 'KRALJA UTRINA I ZAPRUĐA' Nadahnuti Oasisom i Primal Screamom te Pipsima, The Miceks stvaraju uhu ugodnu i srcu dragu buku

 CROATIA RECORDS
 

Tri tjedna na broju jedan liste "Cener" Radija 101 nalazi se "Mr. Boong" The Miceksa.

Teško da to može biti slučajnost, a uskoro će se taj novozagrebački bend, nakon sudjelovanja na prošlogodišnjem festivalu "Rock Off", predstaviti i na Brijačnici (19. i 20. siječnja, Zagreb, Boćarski dom).

Kako se u prvim tjednima, tradicionalno, traže debitanti koji bi mogli ostaviti traga na glazbenoj sceni u započetoj godini, a s obzirom na pozitivan dojam stečem prilikom slušanja debija u pripremi, nadam se da bi taj bend mogao biti među onima po kojima ćemo pamtiti 2018.

Postoji i dodatan razlog za to jer lider The Miceksa je Alen Kraljić-Kralja, bivši gitarist Pipsa i Majki, a njegov gitaristički temelj toliko jak da njihove "blještave" melodije i "rašpa" pjevača Brune Javora na njemu stoje bez da se i u jednom trenu nahere ukrivo.

Ranije "puštenom" pjesmom "Jesus, Stonesi i Ramonesi" odredili su svoje glazbene koordinate, no u njihovim skladbama čuju se i odjeci Oasisa i Primal Screama, Queens Of The Stone Agea i Pearl Jama, klasika britanske invazije i psihodelije 60-ih, glam-rocka i proto-punka 70-ih te Pipsa s albuma iz 90-ih na kojima je svirao Kralja.

"Nadahnuti svetim rock'n'rollom stvaramo buku ugodnu uhu, srcu dragu, žestoku, melodioznu i energičnu, a tekstovi naših pjesama govore o vječnim pitanjima ljubavi, nade i slobode", poručuju The Miceks.

Koliko će postati konkurenti Pipsima i Majkama ostaje za vidjeti, no njihovom prvijencu The Miceksa radujem se kao i debi-albumima koprivničkog folk-punk benda Ogenj i riječkog art-rock vokalista Borisa Štoka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:34