PRIJENOS NA HRT-U

OBJAVLJEN DATUM ODRŽAVANJA PORINA Prvi put u svojoj povijesti dodjela nagrade će se održati isključivo kao televizijska emisija

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 09.05.2020. u 15:27

Zagreb, 071119.
Trg F. Roosevelta 2.
Uz nazocnost mnogih prijatelja i poznatih osoba Ivica Propadalo predstavio je svoje slike i skulpture od kojih su najpoznatije diskografske nagrade Dora i Porin.
Na fotografiji: skulpture nagrade Porin.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomas / CROPIX

Dodjela ovogodišnjih glazbenih nagrada Porin neće se održati u Rijeci kao što je planirano, već 15. svibnja na prvom programu Hrvatske televizije i drugom programu Hrvatskoga radija.

Unison – Hrvatski glazbeni savez i Upravni odbor Porina odluku su donijeli uvažavajući preporuke Stožera civilne zaštite i županijskih epidemioloških službi o prevenciji širenja koronavirusa te zabrani okupljanja većeg broja ljudi na jednom mjestu.

Zbog zaštite zdravlja svih glazbenika, ali i svih u organizaciji manifestacije, tako će se ove godine, prvi put u svojoj povijesti Porin održati isključivo kao televizijska emisija, a svi sudionici javit će se iz svojih domova, kako i priliči trenutnoj situaciji, izvijestili su organizatori.

Ističu i kako je novac kojim bi udruge utemeljitelji (HDS i HGU) podržale glazbenu nagradu Porin preusmjeren u fondove pomoći glazbenicima u ovim teškim vremenima.

Povrat za ulaznice kupljene za planiranu dodjelu u Rijeci može se zatražiti na prodajnim mjestima na kojima su kupljene, a ako su ulaznice kupljene putem web stranice Eventima, putem njihove web stranice.

Nominacije za ovogodišnju, 27. Glazbenu nagradu Porin objavljene su u veljači - najviše su ih dobili Urban & 4 i Zagrebačka filharmonija s albumom "Live at Lisinski" i pjesmom "Iskra", Opća opasnost s albumom "Karta do prošlosti" te Nikola Vranić - J.R. August s albumom "Dangerous Waters".

Dodjela se trebala održati 27. ožujka u riječkom Centru Zamet, a sada se može pratiti u petak, 15. svibnja,  od 20 sati na HTV1 i HR2. Više informacija o samoj nagradi objavit će se idućih dana.

Izdvajamo