SMRT GENIJA

ODLAZAK JEDNE OD NAJVEĆIH LEGENDI ROCK 'N ROLLA Preminuo je Chuck Berry

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 18.03.2017. u 23:40

FILE PHOTO - Chuck Berry gestures to the audience at the 2012 Awards for Song Lyrics of Literary Excellence awarded to both he and Leonard Cohen at the John F. Kennedy Presidential Library and Museum in Boston, Massachusetts February 26, 2012. REUTERS/Jessica Rinaldi/File Photo TPX IMAGES OF THE DAY
REUTERS

Chuck Berry, gitarist koji je po mnogočemu utjelovio definiciju rock'n'rolla i autor najsnažnije autorske pjesmarice iz pionirskih dana glazbenog žanra koji je preobrazio svijet, preminuo je u 91. godini života.

Rockerska legenda vječnu je slavu stekla zahvaljujući cijelom nizu svjetski poznatih hitova poput pjesama kao što su Roll Over Beethoven i Johnny B Goode.

Grammy za životno djelo dobio je 1984. godine, a u Rock and Roll Kuću slavnih ušao je još 1986. Lani, kada je u listopadu proslavio svoj 90. rođendan, objavio je kako će u 2017. objaviti svoj novi album 'Chuck', što je bio njegov prvi album u posljednjih 38 godina.

 

Novi album s novim pjesmama sam je snimio i producirao, a ploču je posvetio svojoj supruzi Themetti Berry, s kojom je bio u braku 68 godina. Pritom je svojoj voljenoj 'Toddy' poručio da stari i da je dugo vremena radio na ovoj ploči, te da sada konačno može odmoriti.

 

Na albumu ga je pratio bend koji s njim već dugo svira, a činila su ga njegova djeca Charles Berry Jr. (gitara) i Ingrid Berry (harmonika), basist Jimmy Marsala koji je svirao s njim 40 godina, pijanist Robert Lohr i bubnjar Keith Robinson.

ELIPSO

Izdvajamo