'OSTAVIO JE TRAG U BESKRAJU'

OLIVEROVA SMRT UZDRMALA CIJELU REGIJU Svim medijima u hrvatskom susjedstvu odlazak velikana glavna je vijest: 'Čuveni pjevač osvojio je srca milijuna'

 screenshot
 

Oliver Dragojević bio je jedan od najpopularnijih pjevača u zemljama bivše Jugoslavije, napominje sarajevski Klix u članku posvećenom smrti legendarnog pjevača. "Emocija je bila i ostala njegov potpis", piše tako Klix dodajući kako je Dragojević ostavio neprocjenjivo glazbeno blago. Portral Dnevnog avaza vijest o Oliverovoj smrti objavio je kao najvažniju. Preminuo je velikan hrvatske muzičke scene, sukus je većine izvještaja danas objavljenim na portalima diljem regije.

screenshot

Preminuo je godinu dana nakon što mu je dijagnosticiran rak pluća, napominje srpski Kurir pod naslovom 'PREMINUO OLIVER DRAGOJEVIĆ U 71. GODINI: Izgubio bitku sa teškom bolešću, ali ostavio trag u beskraju!'.

screenshot

Morski vuk je saznao da ima karcinom pluća nakon što mu je u kolovozu 2017. pozlilo na pogrebu njegovog prijatelja, muzičara Remija Kazinotija, pišu beogradske Večernje novosti i dodaju kako je uprkos dijagnozi i kemoterapijama, Oliver do posljednjeg dana pronalazio vremena za obitelj, prijatelje i muziku.

Preminuo Oliver Dragojević: Trag u beskraju, naslov je kojim je Al Jazeera Balkans popratila vijest.

Umro je legendarni hrvatski pjevač, javlja RTV Slovenije i prenosi anegdotu koje se povodom Oliverove smrti prisjetio na Facebooku slovenski glazbenik Vlado Kreslin, kojem je Oliver u druženju prilikom jednom zajedničkog nastupa rekao: "Moj Kreslin, nije teško nama, teško je našim ženama! "

Više puta je oduševio publiku u Sloveniji, napominje ljubljansko Delo u članku posvećenom Oliverovoj smrti.

screenshot

Slovenski mediji navode da su brojni njegovi koncerti širom Slovenije često bili rasprodani, a da je surađivao i sa slovenskim muzičarima te nastupao i s cijenjenim profesionalnim orkestrima, kao sa simfonijskim orkestrom RTV Slovenija, s kojim je prije više godina nastupio u Ljubljani na dva koncerta.
Slavni pjevač dolazi u Ljubljanu nakon rasprodanih koncerata koje je imao u Parizu, New Yorku i u koncertnoj kući u Beču, glasila je najava jednog njegova koncerta u Ljubljani.

Slovenski mediji ističu da je Oliver jedna od rijetkih glazbenih legendi "s područja bivše Jugoslavije" koja je preživjela u glazbenom smislu raspad zajedničkog kulturnog prostora i muzičke scene jer se i dalje vrlo rado slušao u više država, zbog svoje ličnosti, glazbenog talenta i dalmatinskog melosa koji izaziva emocije.
Bio je osobnost velikog talenta i velike karizme pa mu je u karijernom smislu uspjelo preživjeti raspad Jugoslavije, navodi se u slovenskoj agencijoj vijesti koju su prenijeli mediji u susjednoj državi.

Čuveni pjevač koji je osvojio srca milijuna ljudi, piše sarajevsko Oslobođenje.

screenshot

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 10:03