SPLIT AT NIGHT

Otac i kći pokrenuli novi jazz festival u podrumima Palače

Tamara Obrovac
 Goran Šebelić / CROPIX
Organizatori festivala su Sara Brodarić i njezin otac Željko Brodarić, poznatiji kao jazz duo Sara & Jappa

Split je dobio novi jazz festival, imena Split at Night Jazz Festival. Njegovo prvo, trodnevno izdanje održat će se od 30. 8. do 1.9. u velikoj dvorani podruma Dioklecijanove palače, a nastupit će Repassage, gipsy jazz kvartet zarazne energije te velika istarska etno jazz zvijezda Tamara Obrovac uz gitarista Uroša Rakovca. Bit će tu i miljenici domaće publike, jazz duo Sara & Jappa, idejni začetnici i organizatori ovog hvalevrijednog jazz projekta.

Iza imena Sara & Jappa, za one koji ne znaju, kriju se Sara Brodarić i njezin otac Željko Brodarić Jappa, frontman legendarne grupe Metak, koji je ime svoje kultne pjesme “Split at Night” posudio ovoj splitskoj jazz manifestaciji. Ideja o festivalu rodila se uoči njihovog prošlogodišnjeg Split at Night Jazz koncerta održanog u srcu ljeta u velikoj dvorani carskih Podruma, a ove godine pozivaju sve zaljubljenike jazza da im se pridruže i s guštom podrže festival i gostujuće izvođače.

“Želja nam je odužiti se našoj fenomenalnoj splitskoj publici dovođenjem nama dragih domaćih, a ubuduće i svjetskih imena jazza”, rekli su Sara i Jappa uoči novog festivala na splitskoj sceni.

Split at Night Jazz Festival u petak, 30. kolovoza, otvorit će energični gipsy jazz kvartet Repassage koji je spojila ljubav prema glazbi Djanga Reinhardta, Stéphanea Grappellija i drugih velikana gipsy jazza.

U subotu, 31. kolovoza, velika dvorana Podruma ispunit će se zvukovima jedinstvene i internacionalno uspješne etno jazz glazbenice Tamare Obrovac, koja će nakon dužeg izbivanja pred splitskom publikom nastupiti u pratnji slovenskog jazz gitarista Uroša Rakovca.

Festival će 1. rujna zaključiti svojim nastupom domaćini Sara & Jappa, jazz duo publici poznat po intimnim i sofisticiranim akustičnim vokalno-gitarskim interpretacijama američkih jazz klasika koje su proslavili Ella Fitzgerald, Peggy Lee, Etta James, Nat King Cole, Frank Sinatra i druge legende tog žanra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 06:19