DOLORES O'RIORDAN

OTKRIVEN UZROK IZNENADNE SMRTI IKONE IRSKOG ALTER-ROCKA Pjevačica slavnog benda Cranberries pronađena je mrtva u hotelskoj sobi...

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 06.09.2018. u 14:23

 • Profimedia, CNC - společnost

  Dolores O´Riordan

   

  Dolores O'Riordan, predvodnica irskog rock sastava The Cranberries, utopila se u kadi nakon trovanja alkoholom, pokazala je to istraga u Londonu. 

  Pjevačica (46), pronađena je utopljena u kadi odjevena u pidžamu, u svojoj hotelskoj sobi u Londonu pošto je popila preveliku količinu alkohola, rekao je vještak sudu, a prenijeli su irska televizijska mreža RTE i britanski Sky News. U krvi je imala četiri puta veću količinu alkohola u krvi od one koja je dozvoljena za vožnju.

  O'Riordan, čiji je prepoznatljivi i snažni glas učinio grupu The Cranberries slavnom u ranim devedesetima, pronađena je mrtva u siječnju za vrijeme putovanja prije planirane turneje.

  Hitna pomoć i policija, koji su stigli na mjesto događaja nakon što ju je sobarica pronašla u kadi, pronašli su cijeli paket popušenih cigareta, puno alkohola i tablete koje se dobijaju na recept. Otkrili su da je iz mini bara ispražnjeno pet malih boca žestokog alkohola i boca šampanjca. Mini bar je otvorila oko dva sata ujutro, oko tri se čula s majkom, a mrtva je pronađena oko 9 sati ujutro, pokazala je istraga.

  - O'Riordan su proslavili hitovi ‘Linger’ i ‘Zombie’ te je kao sramežljiva dvadesetdvogodišnjakinja bila prvi glas svoje generacije, rekao je u siječnju irski premijer Leo Varadkar.

   

  O'Riordan se tijekom sjajne karijere borila s depresijom, no producent, jedna od posljednjih osoba s kojom je razgovarala, kaže da mu je ostavila poruku na telefonu nedugo prije nego što su je našli mrtvu. Rekao je da se zezala i da je bila vesela.

  Zbog depresije je O'Riordan 2013. pokušala samoubojstvo. Dvije godine kasnije dijagnosticirali su joj bipolarni poremećaj i tad je prvi put progovorila o psihičkim i fizičkim problemima, pa i borbi s poremećajem u prehrani, alkoholizmom i seksualnim zlostavljanjem koje je proživljavala godinama, otkad je navršila osam godina. Nije otkrila tko je bio zlostavljač, samo je rekla da se radilo o njoj bliskoj osobi.

  O'Riordan ima troje djece s bivšim mužem Donom Burtonom, bivšim menadžerom Duran Durana - Taylora (20), Molly (16) i Dakotu (12), koji žive s ocem u Kanadi. Glazbenica je često pričala o majčinstvu govoreći da su joj djeca prioritet i da su joj promijenili život na bolje. U intervjuu za magazin Life prije četiri i pol godine rekla je: ‘Djeca su zapravo bila ključan element u mom procesu ozdravljenja.’

  Izdvajamo