VIKEND U AQUARIUSU

PETRA. I MONIKA KLIER PREDSTAVLJAJU OCULUS Novi klupski program za kojeg kažu da će rasplesati i zadnju 'drvenu Mariju' u prostoriji

Monika Klier (L), Petra "Petra." Josić (D)
 Viktor Katalenić
 

Zagrebački Aquarius ima novu klupsku večer - Oculus - čije premijerno izdanje je spremno za subotu s početkom u 23 sata (a traje sve do jutra). Iza novog projekta, koji će se održavati na mjesečnoj bazi u intimnom prostoru Aquariusovog A1 kluba, stoje dvije mlade DJ-ice, Petra. i Monika Klier. Bit će pravo osvježenje vidjeti dvije djevojke iza DJ pulta, a stvar je još intrigantnija time što cure kažu da svoje setove ne zasnivaju isključivo na uzorima, nego na svemu što u danom trenutku izvlači osmijeh na lice.

Petra. s druge strane pulta staje 2016. godine u svom gradu Virovitici, nakon dugogodišnjeg trošenja džonova na podijima. Od tada, gdje god dođe, želja joj je selekcijom traka pokrenuti i najokorjeliju 'drvenu mariju' iz kutka prostorije. Sklona melodičnosti, ali i tvrdom basu, dok žanrovski neopterećena - jer u grooveu je čarolija. Česta je gošća radijske emisije „Stereotip“, namjenjene ljubiteljima elektroničke glazbe, koja se uživo svake srijede emitira na županijskom radiju Virovitica, te članica istoimenog kolektiva, s kojim je (uz kolege Lea Škrinjarića i Overdoca) organizirala programe u virovitičkom klubu PodRoom.

Petra "Petra." Josić

Monika Klier kao DJ-ica i promotor počinje raditi u zagrebačkom klubu KSET, čija je članica i danas. Osim partyja u KSETu, organizira DJ večeri na gradskom jezeru u Slatini, gdje je i rodena. Izlaženjem po klubovima u Zagrebu otkriva sve čari elektronske glazbe što ju dovodi do otkrivanja minimal techna i housea čijeg se stila i drži u svojim setovima. Kroz ovu godinu često nastupa u virovitičkom klubu PodRoom gdje upoznaje bolju polovicu dinamičnog dua koji čini Oculus.

Viktor Katalenić
Monika Klier

Party počinje u 23 sata, a traje do 6 sati. Ulaz je od 23:00 do 01:00 30 kn, a od 01:00 do 06:00 40kn.

Inače, Aquarius je ove godine nastavio u tonu prošle iznimno uspješne zimske sezone u kojoj su uspjeli vratiti (noćni) život na idiličnu jarunsku obalu. Programa na zagrebačkom moru ne nedostaje, pa se do kraja studenog tamo spremaju još dva vrhunska partyja. Dok se s jedne strane Oculusom predstavljaju mladi perspektivci, u nastavku mjeseca klub zauzimaju već etablirani programi. Tanzen Kollektiv 22. studenog se ponovno udružuje s poznatim labelom Kompakt, koji im u goste šalje Jonathana Kaspara, Anii i Rex the Doga, dok je 29. studenog na programu Cycle, na kojem će uz Matiju Duića i Jana Kinčla svirati i Markus Tone te Antonio Žuža.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 10:05