NADOLAZEĆA ZVIJEZDA

PJEVAČICA NA PRAGU SVJETSKE SLAVE PATI OD NEOBIČNOG STANJA 'Probudite se i ne možete se micati. Vaš je mozak aktivan, ali vaše tijelo nije'

Zara Larsson
 Alexander Koerner / Getty Images

U svojoj je rodnoj Švedskoj Zara Larsson postala zvijezda sa samo 10 godina. No, to joj nije dosta. Ona želi biti globalna zvijezda, piše BBC.

Ako je suditi po uspjesima u posljednjih 14 mjeseci, ova 19-godišnjakinja je na dobrom putu da ostvari svoj san o dominaciji top ljestvica najslušanijih pjesama. Osim hita 'Lush Life', Larsson je izdala još sedam velikih hitova te je zajedno s engleskim rapperom Tinie Tempahom otpjevala službenu himnu Eura 2016. u Francuskoj.

Međutim, kako sama kaže, najvažniji trenutak prošle godine bio je koncert s Beyonce na stadionu Wembley.

'Bio je to najbolji nastup na turneji koji sam vidjela. Wembley je tako nevjerojatan stadion. Definitivno se radi o stadionu na kojem bih jednom voljela samostalno nastupiti', rekla je Larsson.

Larsson je možda velika zvijezda u svojoj domovini, međutim put do zvjezdanog neba svjetske pop glazbe ide preko Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država. Pjevačica s tim na umu u petak 17. ožujka izdaje svoj prvi međunarodni album 'So Good'.

Švedska je pjevačica karijeru započela nastupajući na reality emisiji 'Švedska ima talent' zato što u njemu, za razliku od emisija 'X Faktor' i 'Švedski idol', nema dobnog ograničenja za natjecatelje. Izvedbom hita Celine Dion 'My Heart Will Go On' osvojila je prvu nagradu.

No, taj joj nastup naočigled nije pomogao. 'Nitko nije sa mnom htio potpisati ugovor, a to me rastužilo. Pomislila sam da mi je karijera gotova, a da nije još ni počela', rekla je Larsson.

Larsson se vratila u školu te je ponovno pokušala s 15 godina, izdavši svoj prvi EP. 'Kada sam izdala taj album mnogi me nisu ni prepoznali kao natjecateljicu iz showa. To je i dobro zato jer je tu mrlju u Švedskoj teško sprati sa sebe', dodala je Larsson.

Kada je objavila svoj hit 'Lush Life' slušatelji i novinari primijetili su da je na toj pjesmi zvučala slično kao Rihanna. 'Čak mi je i mama rekla da zvučim kao Rihanna. To me je jako zbunilo jer je nisam počela slušati sve do nedavno. Nije to loša usporedba, ali jasno je da nikada neću biti kao (Rihanna), a ni ne pokušavam', objašnjava Larsson.

Pjevačica je vrlo rječita na društvenim mrežama te se često u svojim objavama zalaže za pravdu i podržava svoje kolegice iz redova pjevačica kao što su Kesha i Rihanna. Pjevača Chrisa Browna koji je pretukao Rihannu nazvala je 'seksističkim, homofobnim i transfobnim smećem'. 'Ja samo objavljujem što želim, to sam ja', rekla je Larsson.

Larsson nije tako revna u teretani kao njezine kolegice i premda je kao mala pohađala Švedsku kraljevsku baletnu školu, pjevačica kaže da danas više nije toliko okretna. 'Jednom sam trčala 200 metara i trener me pohvalio. Poslije sam se ispovraćala', našalila se pjevačica.

Mlada Šveđanka pati i od paralize sna. 'O moj Bože, jako je strašno!', rekla je BBC-ju. 'Vi se probudite i ne možete se micati. Vaš je mozak aktivan, ali vaše tijelo još nije budno. Jako je čudno. Traje možda pola minute, ali imate dojam kao da ste zarobljeni pola sata', rekla je Larsson.

'To mi se češće događa kada sam pod stresom i kada mi se puno stvari događa', dodaje Larsson i objašnjava da joj to stanje u slučaju umora daje osjećaj spokoja. 'Kao da vas zapljusne val. Energija jednostavno vibrira kroz vas i čudesno je.'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:28