NOVA STARA PJESMA

POSLUŠAJTE NIKAD OBJAVLJENU PJESMU SLAVNOG PRINCEA: 34 godine nakon što je prvi put snimljena našla se na posmrtnoj kompilaciji ‘Prince 4ever’

 Reuters

Pjesma ‘Moonbeam Levels’ glazbene legende Princea, koja je 34 godine čekala na doradu i objavu, konačno je ugledala svjetlo dana. U videu objavljenom na kanalu ABC Newsa nekoliko ljubitelja Princea po prvi put u studiju Cutting Room u New Yorku slušaju službeno dotjeranu verziju pjesme.

Okorjeli fanovi sigurno su se tokom te 34 godine dokopali neke od verzija jer je pjesma snimljena 1982. godine u holivudskom studiju Sunset Sound. Trebala je izaći na petom studijskom Princeovom albumu, ‘1999’, no iz nepoznatog se razloga to nije dogodilo, piše Muse.

Prvi put je objavljena sad, na prvoj posthumnoj kompilaciji ‘Prince 4ever’, a nova kompilacija s drugim još neobjavljenim pjesmama i posebnim izdanjem pjesme ‘Purple Rain’ trebala bi se naći u prodaji sljedeće godine.

No, to sigurno nije sve što ćemo čuti od Princea. Naime, njegova ostavština navodno sadrži na tisuće sati nikad objavljenih materijala snimljenih u studiju i uživo. Njegov suradnik Brent Fischer rekao je da postoji ‘doslovce dovoljno materijala za desetak novih albuma’

Prince je umro 21. travnja ove godine, a njegovo je mrtvo tijelo pronađeno u liftu u zgradi koja se nalazi na njegovom imanju na području Minneapolisa. Službeni izvještaj o smrti stigao je mjesec i pol dana kasnije. Američki je glazbenik umro od predoziranja snažnim analgetikom fentanilom za koji se tvrdi da je čak 50 puta snažniji od heroina. Tjedan dana prije smrti Prince je nakon koncerta u Atlanti završio u bolnici. Letio je avionom iz savezne države Georgije kući u Minnesotu, no letjelica je prinudno sletjela u Illinoisu, a liječnici su ga zatekli onesviještenog te su mu odmah ubrizgali injekciju narkana, preparata koji se obično daje u slučaju sumnje na predoziranje opioidima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 03:51