ZAGREBAČKI HIT QUEER POP BEND

PREMIJERA SPOTA Kako izgleda tradicionalni nedjeljni ručak kod Sabe? Kao u prosječnoj hrvatskoj obitelji, samo što za stolom umjesto zeta sjedi žena!

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 08.10.2019. u 10:01

PROMO

 

Pjesma "Tvoji starci me vole" novi je singl kojim U pol’ 9 kod Sabe zaokružuju novi, treći studijski album "Sve je ovo igra" i otvaraju proslavu desetog rođendana koja će 17. listopada kulminirati velikim koncertnim slavljem u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Svoju novu pjesmu zagrebački queer pop bend posvećuje najvjernijoj publici koja ih podržava i bodri sve ove godine - singl na nježan način karikira najčešće obiteljsko okupljanje na nedjeljnom ručku. Sve je isto kao u prosječnoj hrvatskoj obitelji, osim što za stolom na kojemu su servirani piletina, mlinci i zelena salata umjesto “zeta” sjedi - žena! Pozitivna pjesma govori o lezbijskom paru i polaganom prihvaćanju njihove zajednice u užem obiteljskom krugu.

 

Do sad je ova pjesma uglavnom izvođena akustično, a premijeru je imala na zagrebačkom Prideu 2018. godine, gdje ju je publika oduševljeno prihvatila.

Videospot za "Tvoji starci me vole" snimila je, režirala i montirala Ana Opalić. Sretnu obitelj utjelovili su Zrinka Kolarić, Marko Lucijan Hraščanec, Helena Ernoić, Nina Đurđević i Emina Herman, a za šminku i frizure pobrinula se Marija Bingula - Maca.

Novi aranžman koji se nalazi na albumu rezultat je uspješne suradnje Ane Opalić i producenta Konrada Mulvaja s kojim bend na ovom albumu prvi put surađuje. Pjesma je plesna i radiofonična, a producent Mulvaj ritam-mašinom pomaknuo je bendovsku zvučnu sliku prema plesnom podiju.

"Tvoji starci me vole" i druge pjesme s novog albuma "Sve je ovo igra" u izdanju Aquarius recordsa poslušajte uživo 17. listopada u Velikom pogonu Tvornice kulture. Ulaznice se u pretprodaji mogu kupiti u sustavu Entrio po cijeni od 50 kuna, dok će na dan koncerta za njih trebati izdvojiti 80 kuna.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo