ANDREJ PINTARIČ

PREMINUO BUBNJAR LEGENDARNOG ROCK SASTAVA Poznati glazbenici opraštaju se od njega na Facebooku: 'Otišao je vrhunski čovjek, ljudina'

Andrej Pintarič
 Facebook
 

Zoran Predin, frontmen legendarne slovenske grupe Lačni Franz, na društvenim je mrežama sa svojim brojnim obožavateljima morao podijeliti tužnu vijest o smrti njihova bubnjara Andreja Pintariča.

“Nakon duge i podmukle bolesti umro je naš Andrej Pintarič, legendarni bubnjar grupe Lačni Franz”, napisao je Predin.

Vrlo slična objava našla se i na službenim stranicama grupe gdje su pokojnog Pintariča nazvali velikim prijateljem te legendom Maribora i slovenske rokerske scene.

U Lačnom Franzu je pokojni Andrej Pintarič bio od samog početka. Naime, grupu su 1979. godine osnovali tekstopisac Zoran Predin i Oto Rimele, gitarist grupe Zevs, a originalnu postavu činili su upravo bubnjar Andrej Pintarič, basist Zoran Stjepanovič i klavijaturist Mirko Kosi.

Tijekom 80-ih godina, u vrijeme zlatnog doba novog vala, Lačni Franz bio je jako popularan, a najveći uspjeh donio im je album “Na svoji strani” 1986. godine. Album “Sirene tulijo” iz 1987. godine obilježila je obrada poznate pjesme Francea Prešerna “Zdravljice”, koja je u to doba proglašena nepodobnom.

Uspješno desetljeće zaključili su sudjelovanjem na međunarodnom EBU rock festivalu u Novom Sadu i albumom “Tiha voda”.

Nakon višegodišnje stanke Lačni Franz se ponovno okupio krajem 2005. i održao seriju koncerata po regiji, a posljednji, deseti studijski album pod nazivom “Nova nebesa” objavljen je 2017. godine.

O smrti se oglasio i osnivač legendarnog punk benda KUD Idijoti Nenad Marjanović Fric.

- Otišao je moj dragi prijatelj, bubnjar LAČNOG FRANZA, stalno smo bili u kontaktu, poslao mi je prošle godine tri boce vrhunskog vina, otišao je jedan vrhunski čovjek, ljudina, laka ti zemlja dobri moj Andrej, svi ćemo te pamtiti, dobrota i ljudskost, tvoja muzika, nikada se to neće zaboraviti, napisao je na Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 15:42