PIŠE ALEKSANDAR DRAGAŠ

PREPORUKA ZA SUBOTU Screaming Females u Močvaru stižu kao nasljednici Pixiesa i Fugazija

 

Punih sedam godina nakon drugog i zadnjeg nastupa u Hrvatskoj, trio Screaming Females iz New Jerseya, predvođen pjevačicom i gitaristicom Marissom Paternoster, dolazi u subotu (9.3.) u Močvaru u sklopu promotivne turneje za sedmi studijski album "All At Once".

Neke od ranijih albuma producirao im je bog buke Steve Albini, najpoznatiji po producentskim zahvatima na Nirvani i Pixiesima, dočim im je prethodni "Rose Mountain" producirao Matt Bayles, poznat i po radu kao ton majstor na izdanjima Pearl Jama, Mastodona i Soundgardena, a "All At Once" Brendan County iz Fugazija.

Screaming Females u dobroj mjeri provlače utjecaje iz hardcore i post-punka, ali i grungea te power popa i psihodeliziranog hard rocka da bi kroz DIY etiku ipak dospjeli i do Billboardove liste najprodavanijih albuma, premda su u počecima, zbog nedostatka prostora za koncerte u kojima je dozvoljen ulaz maloljetnicima, krenuli u organiziranje koncerata po vlastitim podrumima.

Ako vam je do buke spojene s izraženim melodijama, utemeljenim u underground rocku 80-ih, a s glasom Marisee Paternoster na tragu Siouxsie Sioux, Lene Lovich, Stevie Nicks i Kim Deal, šteta je subotu navečer protratiti negdje drugdje osim u Močvari uz Screaming Females. Barem ako živite u Zagrebu i okolici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:02