OD TOKIJA DO AMSTERDAMA

PUNČKE NA NIZOZEMSKOJ TURNEJI Hrvatski punk rock na festivalu Eurosonic

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 16.01.2019. u 09:32

 

ZAGREB – Naš punk rock trio Punčke kreće na mini turneju po Nizozemskoj koja će uključivati i nastup na Eurosonic Festivalu.

 

Turneja ih vodi na tri značajne svirke i počinje 17. siječnja kada će nastupati u Enschedeu. Dan kasnije, 18. siječnja, je rezerviran za Groningen i najveći europski showcase festival Eurosonic gdje su Punčke jedini bend iz Hrvatske koji nastupa pred glazbenim profesionalcima iz Europe i svijeta. Sve završava 19. siječnja u Amsterdamu u kultnom klubu Vondelbunker.

 

 

 

Njihov aktualni EP “Valovi” prošlogodišnja zbrajanja stavljaju na liste najboljih izdanja u Hrvatskoj i regiji za 2018. po izboru glazbenih urednika, dok je istoimeni singl uvršten među najbolje pjesme godine. Bend radi i na novim materijalima, a nizozemska publika moći će prva čuti novu pjesmu s kojom najavljuju nastavak novih stvari, suradnji i izlazaka u nepoznato.

 

Objava nove strane turneje dolazi kao još jedno obilježavanje uspješne protekle godine koja je, osim po velikoj europskoj, bila zapamćena i po prvoj azijskoj turneji benda. Far East Tour u studenom je odvela Punčke u daleku Maleziju, Filipine, Tajvan i Japan, a kroz dva tjedna obišli su osam gradova, te je sve uhvaćeno u jedinstvenim mini dokumentarcima turneje koje potpisuje B.A.K.A. production.

 

S jednim od najdužih popisa svirki u svom stažu koji sada broji više od 400, Punčke su konstantno koncertno aktivne, a nova turneja još je jedan dokaz potencijala benda i neprekidne ekspanzije na nove teritorije.

Više na Jutarnjem...


Tagovi

Izdvajamo