'OBRANI PARK, OBRANI GRAD'

SAVICA U BORBI ZA PARK Na subotnjem prosvjedu Kawasaki 3P, Dunja Knebl, Miki Solus...

 Željko Puhovski / CROPIX
Poseban dio programa bit će mali performance kojim će se vizualizirati veličina preko 45 metara visokog zvonika planiranog crkvenog kompleksa koji je digao na noge ovo zagrebačko naselje uz Savu

ZAGREB – Nakon što je mimo bilo kakvih razgovora sa stanovnicima zagrebačkog kvarta Savica, a pogotovo onima koji žive odmah uz park, izdana zasad još nepravomoćna lokacijska dozvola za izgradnju crkvenog kompleksa u Parku Trnjanska Savica, inicijativa Čuvamo naš park u suradnji s Pravom na grad u subotu 10. rujna s početkom u 12 sati organizira centralni prosvjedni skup “Obrani park, obrani grad” u parku.

Veliko subotnje okupljanje bit će još jedna u nizu akcija stanovnika Savice okupljenih u Inicijativi, a koji se bore za trajno očuvanje parka u njegovom sadašnjem obliku, protiv bilo kakve gradnje u njemu te za pronalaženje primjerene lokacije za crkvu kroz dijalog u kojem će se čuti i njihov glas.

“Obrani park, obrani Grad” započet će u 12:00 i trajati do 13:30. U službenom djelu okupljenima će se obratiti predstavnici Inicijative i organizatori skupa, a zatim će zasvirati će Kawasaki 3P, Dunja Knebl, Miki Solus, Šumski, Vibrica, Drum’n’bijes i Zli bubnjari. Uz njih će u prostoru parka nastupiti performeri iz Cirkorame, klaunovi koji će odigrati predstavu i držati radionicu, a sprema se i izložba dječjih likovnih radova.

Poseban dio programa bit će mali performance kojim će se vizualizirati veličina preko 45 metara visokog zvonika planiranog crkvenog kompleksa koji je digao na noge ne samo ovo naselje uz Savu, nego i mnoge druge. Osim protesta događaj bi kroz popodnevno druženje svih generacija, prema mišljenju organizatora, trebao pokazati pravu ulogu parka u funkcioniranju naselja poput Savice.

"Borba za očuvanje parka tek ulazi u svoju najžešću fazu, a veliki subotnji protest pokazat će koliko jak može biti glas građana. U subotu se Zagreb brani na Savici", poručuju organizatori.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 21:12