15. SIJEČNJA U TVORNICI KULTURE

SINEAD O'CONNOR STIŽE U ZAGREB Na koncert irske zvijezde moći će ući samo 1200 najbržih jer je broj mjesta limitiran

Prodaja počinje danas u deset sati

Kako Jutarnji list ekskluzivno saznaje, kultna kontroverzna umjetnica Sinead O’Connor 15. siječnja dolazi na svoj premijerni i ekskluzivni nastup u Tvornicu kulture, na koncert limitiranog kapaciteta sa svega 1200 ulaznica koje će se pustiti u prodaju.

Po mnogima jedan od najvećih talenata glazbene industrije uopće, od sredine 80-ih godina prošlog stoljeća do danas, Sinead iza sebe ima izuzetno životopisnu karijeru, omeđenu gomilama skandala, kontroverzi i sjanih pjesama.

Njezina verzija Princeove pjesme “Nothing Compares 2 U” jedan je od najvećih pop hitova svih vremena i jedna od najizvođenijih pjesama na radiopostajama unazad 30 godina. Na vrhuncu karijere početkom 90-ih među fanove njezina rada ubrajala se cijela svita velikih imena kao što su Elton John, Bono, Mary J. Blige i mnogi drugi slavni glazbenici koji su je obožavali

Brojni skandali

Široj mainstream prepoznatljivosti često su smetali mnogobrojni skandali; javni rat s Madonnom, trganje Papine slike na Saturday Night Live emisiji, iznenadna konverzija na Islam, pa neobjašnjivo prekidanje svojih većih koncerata i izazivanje bijesa publike, kao i zahtjevi da je izbrišu s Grammy nominacija koje je često dobivala tijekom karijere.

Usprkos svemu, posljednjih godina ova irska kantautorica punog imena Sinead Marie Bernadette O`Connor doživljava svojevrsni procvat karijere, pa s novim bendom iza sebe redovito rasprodaje koncertne dvorane na Otoku, kontinentalnoj Europi, a nakon zagrebačkoj koncerta kreće i na svoju veliku američku turneju, prvu nakon niza godina.

Njezini stari klasici ponovo su aktualni na radiopostajama, a koncertni izvještaji govore o njezinim najboljim nastupima unazad 15-ak godina. Prije dvije godine je ime promijenila u Magda Davitt, a nakon prelaska na Islam lani nazvala se Shuhadom Sadaqat. Bez obzira na to pjesme snima i uživo nastupa pod originalnim imenom.

Kreće prodaja

Ulaznice za zagrebački koncert u Tvornici u prodaju idu već danas, od 10 sati, po early bird cijeni od 180 kuna. Ta cijena aktualna je do 23. prosinca, kada se penje na 200 kuna. Ostane li ih na dan koncerta, iznositi će 220 kuna. U prodaji je i VIP sektor po trajnoj cijeni od 290 kuna.

Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark, Aquarius CD Shop (Varšavska 13), Dallas Music Shop Rijeka (Splitska 2a), sva prodajna mjesta Eventima i online www.eventim.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 14:56