SEJO SEXON I EKIPA

'ŠOK I NEVJERICA' Stigao je novi album Zabranjenog pušenja - pogledajte videospot u režiji Danila Šerbedžije za pjesmu 'Irska'

 Saša Midžor Sučić
 

Zabranjeno pušenje je video spotom za pjesmu 'Irska' najavilo izlazak novog albuma 'Šok i nevjerica', koji je sada dostupan za besplatan download na službenoj web stranici Zabranjenog pušenja. Album je na CD-u objavila izdavačka kuća Menart za Hrvatsku i Srbiju te izdavačka kuća Tropik za BiH. Riječ je o 11. studijskom albumu grupe, koji se može kupiti od 5. studenog.

Kao i uvijek, Sejo Sexon i Zabranjeno pušenje bave se "našim danima" i ljudskim sudbinama. U pjesmi 'Irska' na satiričan način opisuju život balkanskih emigranata na "zelenom otoku", na kojem "nema mina, umjerena je klima i mnogo bolja plaća".

Kratki muzički film, koji nas vodi kroz ulice Dublina, jeftine sobe za iznajmljivanje i bučne irske pubove, režirao je Danilo Šerbedžija, kojem je ovo treći spot za Zabranjeno pušenje, poslije 'Bog vozi Mercedes' i 'Karabaje'.

"Šerbedžija iz nas izvlači najbolje, pa smo i ovom prilikom pokazali da pomalo možemo i glumiti. S likovima iz spota lako će se identificirati svi oni koji su krenuli trbuhom za kruhom, ali i oni koji o tome još samo razmišljaju, a takvih je, nažalost, izgleda sve više", izjavio je Sejo Sexon.

Na albumu 'Šok i nevjerica', koji je snimljen u zagrebačkom studiju Plavi film, svira kompletna postava Pušenja predvođena Sejom Sexonom, a kao gosti se pojavljuju i tuzlanska reperica Sassja (na pjesmi 'Kupi nas Ali') i bosanski majstor sevdalinke Damir Imamović ('Svjetla Sarajeva').

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:21