KONCERT U KLUBU BOOGALOO

SRĐAN ŽIKA TODOROVIĆ STIŽE U ZAGREB Slavni glumac zasvirat će na tribute koncertu Milanu Mladenoviću, prvi put nakon odlaska iz EKV-a

Srđan Todorović
 Vojko Bašić / HANZA MEDIA
 

Ove jeseni Milan Mladenović, najpoznatiji kao pjevač i gitarist grupe Ekatarina Velika, proslavio bi 60. rođendan.

Od njegove prerane smrti prošlo je 24 godine, ali glazba koju je stvorio ne prestaje odjekivati. Rođen u Zagrebu, što je nakon mnogih nepotrebnih okapanja obilježeno ispisivanjem njegova imena na gotovo neprimjetnoj uličnoj ploči koja stoji zgurana u kutu prilaznog puta jednom novozagrebačkom supermarketu. No, trag koji je ostavio znatno je dublji od natpisa na uličnoj ploči, što je vidljivo i po broju poklonika različitih generacija koji dolaze na koncerte EKV tribute bendova.

Fenomen sljedbenika EKV-a zanimljiv je sam po sebi, ali energija okupljena oko tribute projekta Deca iz vode izdvaja ga iz miljea "cover bendova". U tribute bendu sviraju "neki novi klinci" (U ulozi M.M. je Zoran Mladenović kao vokal i gitara, a kao nekad Margita klavijature svira mlada umjetnica Luna Škopelja. Bas gitaru svira Lazar Ostojić, a bubnjeve Nikola Rajović), ali tu je i cijeli multimedijalni program sa spotovima, fotografijama i projekcijom filma, što svjedoči da kreativci sa raznih strana ne prestaju odavati počast umjetničkoj baštini jednog od najvećih rock bendova pokojne Jugoslavije.

Nakon nekoliko nedavnih nastupa u Beogradu i nastupa u Skopju ovoga vikenda, 'Deca iz vode' dolaze u Zagreb 23. studenog, gdje su već tri puta izvodili svoj repertoar, koji obuhvaća najveće hitove sa svih šest studijskih albuma EKV-a plus njihov debi kao Katarina II, i dva najveća hita iz Milanovog razdoblja u grupi Šarlo Akrobata. Nakon Tvornice kulture, Vintagea i Saxa proteklih godina, ove godine koncert se održava u Boogaloo klubu, s pratećim programom "Sjećanje na Milana Mladenovića - Kao da je i dalje tu".

Specijalni gost koncerta bit će Srđan Žika Todorović, bubnjar EKV-a od 1987. do 1990. godine. Žika Todorović je sa bendom snimio dva albuma - 'Ljubav' i 'Par godina za nas' - u najuspješnijem razdoblju benda. Svirao je i drugim legendarnim beogradskim bendovima (Disciplina kičme, Električni orgazam...), a još je poznatiji po svojoj glumačkoj karijeri u kojoj je do sada ostvario niz uspješnih uloga (Kako je propao rokenrol, Crni Bombarder, Mi nismo anđeli, Vratit će se rode...).

Nastup Dece iz vode u klubu Boogaloo ponudit će, dakle, posebno iskustvo - prvi put nakon napuštanja EKV-a Srđan Žika Todorović će zasvirati te pjesme sa bilo kojim bendom, napominje organizator i dodaje da će taj njegov nastup biti prvi u Zagrebu poslije skoro tri desetljeća!

Udruženje Deca iz vode, kako doznajemo od njegovog osnivača Aleksandra Šarčevića, i inače surađuje s bivšim članovima Ekatarine Velike - do sada su podršku pružili Raka (bubnjar 1985. -1987.), Bole (basist 1994.), Firči (bubnjar 1984-1985.), a od nedavno i Srđan Žika Todorović.

Aleksandar Zec

Pored projekcije filma 'Dečak iz vode' Marka Novičića prikazat će se i video spotovi koje su napravili članovi udruženja. Premijerno u Zagrebu bit će prikazan spot za pjesmu 'Budi sam na ulici' u režiji Ive Plavšić, snimljen ove godine u Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. ožujak 2024 07:44