JIM JONES REVUE

Stiže nam ‘najbolji britanski live band’

Teško da se posljednjih godina, zahvaljujući pojedinačnim klupskim i dvoranskim koncertima te nastupima na open-air festivalima možemo požaliti na inozemnu i domaću koncertnu ponudu.

Ipak, jedan segment live nastupa nekako nam “šepa”. To je segment koncerata čistokrvnih rock’n’roll bendova i nasušno potrebne r’n’r zabave uživo kakvu će nam 28. travnja u Tvornici prirediti Jim Jones Revue , predvođen nekadašnjim liderom garage-punk benda Thee Hypnotics, jednog od rijetkih britanskih sastava koji su se koncem 80-ih i početkom 90-ih mogli nositi s američkom grunge-rock konkurencijom.

Genijalni i naziv

Jim Jones Revue u Zagreb stiže s reputacijom “najboljeg britanskog live benda”, što, sudeći po dva albuma u produkciji Jima Sclavunosa (iz The Bad Seedsa i Grindermana Nicka Cavea), nije daleko od istine. Naime, “Jim Jones Revue” (2008.) i “Burning Your House Down” (2010.), oba za diskografsku kuću genijalnog naziva Punk Rock Blues Records, izravni su sudar mahnitog rockabillyja kakav su s klavirom ganjali Little Richard i Jerry Lee Lewis, furioznog garage-rocka Sonicsa, Stoogesa, MC5, punk brzine Ramonesa, Johnnyja Thundersa i Sex Pistolsa te ubojitih rifova Motorheada.

Jim Jones Revue moguće je tumačiti i kao ekstatičan pokušaj oživljavanja pankerskih blues i rockabilly devijacija The Gun Cluba, The Crampsa, The Birthday Party i Jon Spencer Blues Explosiona. Jedan od kolega iz Guardiana, pak, smatra da se Jim Jones Revue drži ideje po kojoj “rock and roll iz 1956. nije trebalo razvijati nego ga tek divlje distorzirati i mnogo jače ozvučiti”.

Luda zabava

Obavezno otiđite u Tvornicu na Jim Jones Revue jer pred nama je jedan od najzabavnijih rock’n’roll koncerata posljednjih, a možda i idućih pet godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:58