RAY DAVIES: OUR COUNTRY

SUOSNIVAČ VELIČANSTVENIH KINKSA JOŠ UVIJEK IMA ŠTO REĆI Suvremena Amerika iz vizure starog, ciničnog i sarkastičnog Engleza

 Wikipedia
 

Beatlesi ili Stonesi? Na najveću dilemu popularne glazbe pokojni filozof i moj neprežaljeni prijatelj Goran Starčević kao ultimativni odgovor nudio je Kinkse o čijem se novom albumu opet počelo šuškati.

Hoće li od toga išta biti, još se ne zna, ali nakon što je prošle godine ponudio svoje viđenje suvremene Amerike na albumu “Americana”, nastalom u suradnji s The Jayhawksima, doajen britanskog rocka Ray Davies sada nudi nastavak iste sage.

U Americi je kao jedan od simbola i rodonačelnika britanske popularne kulture neko vrijeme i živio da bi se donekle razočaran u ideale koje je imao o postojbini rock & rolla vratio u Englesku koja ga također počinje moriti sličnim, podjednako ružnim osobinama i problemima.

Stoga je “Our Country: Americana Act II” satirična i ironična, sarkastična i cinična te precizna parabola (nekadašnjih) supersila, ali i gorka autorefleksija iz vizure velikog i mudrog autora koji je još u Londonu početkom 70-ih svladao i zanat country glazbe, a odnedavno i americane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 10:00