KONCERT U MM CENTRU

SYNESTHETIC PROJECT Zagrebačka flautistica iz Beča, tri glazbenika, dvoje plesača i vizualni umjetnik izvode djela klasičnih kompozitora na svoj način

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 26.03.2019. u 12:13

Synesthetic Project

Synesthetic Project multimedijsko je djelo Nike Bauman, zagrebačke flautistice sa stalnom adresom u Beču. Kroz niz suradnji s plesačima, vizualnim i multimedijalnim umjetnicima, ona stvara odnose između klasične glazbe i suvremene umjetnosti. Projekt istražuje koncepte raznovrsnosti, komunikacije, tolerancije, razumijevanja, uzajamnog davanja i primanja. Kroz format koncerta, četvero glazbenika, dvoje plesača i vizualni umjetnik izvode djela klasičnih kompozitora istovremeno ih interpretirajući u vlastitim suvremenim medijima. Cilj je stvoriti svijet u kojem je raznolikost ideal, gdje se umjetnici i publika susreću bez predrasuda i granica vremena, stila i medija i uživaju u međusobnom dijeljenju i reinterpretaciji svojih kreativnih priča kroz tuđe oči.

 

Uz Niku Bauman na flauti, sudjeluju Andrija Šimić (violončelo), Virna Kljaković (klavir), Marko Ferlan (gitara), Antonia Dorbić (ples), Rino Indiono (ples) iz Indonezije i Austrije i vizualni umjetnik Peter Ferlan iz Slovenije.

Nika Bauman završila je studij flaute na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i na Universität für Musik und darstellende Kunst u Beču. Stalni je član različitih komornih sastava (duo sa slovenskim gitaristom Markom Ferlanom, Ensemble Illyrica, free-improv bend On) s kojima je nastupila na brojnim festivalima diljem Hrvatske i Slovenije. U lipnju je s duom osvojila 1. nagradu na međunarodnom natjecanju u Padovi, a U studenom 2017. sudjelovala je u performansu renomirane grupe Saint Genet u Beču (WUK), a od ožujka do lipnja 2018. djelovala je kao intendantica ciklusa klasične glazbe Musik am Fenster u Beču. Koncertnom dramaturgijom i inovativnim koncertnim formatima počinje se baviti u travnju 2018. pokrenuvši svoj prvi autorski projekt, Synesthetic Project, a u siječnju 2019. sa svojim konceptom "Es war einmal in einem Gasthaus" nastupa u Feldkirchu u Austriji kao jedna od pet finalista HUGO natjecanja za koncertnu dramaturgiju.

Koncert će se održati 31. ožujka u MM centru s početkom u 20 sati. Cijena ulaznice je 40 kn, a za studente 20 kn. Ulaznice se mogu kupiti na blagajni &TD-a od 25. ožujka, u radno vrijeme blagajne, od 11 do 13 sati te dva sata prije početka predstave.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo