VINTAGE INDUSTRIAL

TECH N9NE DOLAZI U HRVATSKU Svestrani velikan svjetske rap scene će izvesti svoje najveće hitove i pjesme s novog albuma

 

Velikan svjetske rap scene Tech N9ne premijerno dolazi u Hrvatsku i to u četvrtak, 28. veljače! Prije njega će u Vintage Industrial Baru nastupiti Krizz Kaliko, njegov dugogodišnji suradnik s kojim je izbacio nekoliko zajedničkih pjesama. Bit će ovo njihov jedini nastup u regiji.

Tech N9ne rođen je 1971. u Kansas Cityju kao Aaron Dontez Yates. Svoje umjetničko ime duguje reperu Black Waltu kojega je njegov vrlo brzi stil repanja („chopper“) podsjetio na poluautomatski pištolj TEC-9.

Osim repanja bavi se produkcijom, glumom i poduzetništvom te je suvlasnik izdavačke kuće Strange Music. Njegova glazba našla se u brojnim filmovima, TV emisijama, kao i video igrama, a dovoljno je reći da je imao vrlo s uspješne hitove s imenima kao što su Eminem, Kendrick Lamar, Busta Rhymes, Jonathan Davis iz grupe KoRn i Serj Tankian iz grupe System of a Down.

Poznat je kao vrlo plodan autor, do sada je izbacio 12 studijskih albuma koji su prodani u više od dva milijuna primjeraka, a u Zagrebu će osim svojih najvećih hitova predstaviti i aktualni album „Planet“ koji je svjetlo dana ugledao u ožujku 2018.

Krizz Kaliko, pravim imenom Samuel William Christopher Watson IV, rođen je 1974. u Kansasu. Svoju rap karijeru započeo je u drugoj polovici devedesetih, a suradnja s Tech N9nom traje još iz toga perioda nakon što mu je Krizz predložio određene izmjene u jednoj pjesmi.

Tech N9ne mu je dao priliku da popravi što misli da treba i to ga je toliko oduševilo da ga je odmah potpisao za svoj Strange Music.

Krizz je do sada izbacio šest albuma, a najveći hit mu je „Unstable“ s gotovo 10 milijuna pregleda na YouTubeu u kojem progovara o psihičkim problemima koji su vrlo česta tema njegovih pjesama. Bit će mu ovo prvi nastup u Hrvatskoj.

Cijena ulaznice je 135 kuna u pretprodaji, odnosno 160 na dan. Informacije o početku pretprodaje bit će dostupne uskoro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 16:40