VRHUNSKA UVERTIRA

THE KILLERS DOLAZE NA EXIT! 'Najbolji veliki bend na svijetu' zvijezde nultog dana, a prva potvrđena predgrupa - riječki Jonathan

 Getty Images

ZAGREB - Jedan od najvećih bendova našeg vremena The Killers, nastupit će u srijedu, 5. srpnja, na takozvanom "nultom danu" ovogodišnjeg Exita.

Bit će to novi Get EXITed, specijalni događaj u sklopu kojeg je i Robbie Williams prije dve godine priredio pravi spektakl pred više od 33.000 ljudi na Ušću. "Jedan od najvećih bendova stoljeća", "Najveći američki rock bend", "Najbolji veliki bend na svijetu”, samo su neki od citata o The Killers koji su napisali svjetski mediji kao što su NME, MTV, VICE i brojni drugi. Vlasnici četiri No.1 albuma i dobitnici čak devet prestižnih nagrada za najbolji svjetski rock bend na Petrovaradinsku tvrđavu dolaze u sklopu ekskluzivne turneje na kojoj će nastupiti u svega desetak zemalja među kojima su SAD, Velika Britanija, Španjolska i Srbija.

Ova turneja već vrijedi za jednu od najtraženijih ove godine, te je njihov srpanjski koncert u nepreglednom Hyde parku rasprodan za samo nekoliko dana, dok se cijena ulaznica na crnom tržištu za taj koncert kreće do vrtoglavih 700 Eura! Ovim su iza sebe ostavili izvođače kao što Justin Bieber ili Kings of Leon, čije se karte za koncert na istom mjestu nekoliko dana ranije i dalje mogu naći u redovitoj prodaji.

The Killers su u proteklih nekoliko godina bili apsolutni headlineri gigantskih festivala kao što su Glastonbury, Coachella, Lollapalooza, Rock am Ring i drugi, osvajajući pri tom i nagradu za najboljeg festivalskog headlinera i najbolji bend uživo! Zbog svega ovog se očekuje da u Novi Sad ovog srpnja dođe još veći broj posjetitelja iz cijelog svijeta u spektakularnoj uvertiri za četiri dana i noći ovogodišnjeg EXIT festivala. Ovim povodom, Dušan Kovačević, osnivač Exita potvrdio je prisutnima da se radi o prekretnici: "Ovo je definitivno početak nove ere EXIT festivala, jer smo s konceptom nultog dana uspjeli na tvrđavu dovesti jedan od najvećih svjetskih bendova, čije su turneje uglavnom rezervirane za stadionske solo koncerte”.

Današnju press konferenciju otvorio je sastav Jonathan, riječka indie-rock senzacija koji su sjajnom izvedbom jednog od najvećeg hitova Killersa, “Somebody Told Me”, pružila prisutnima djelić atmosfere koji nas očekuje u srijedu, 5. srpnja na Petrovaradinskoj tvrđavi. Oni su ujedno i prvi potvrđeni bend koji će u Novom Sadu nastupiti prije Killersa i tom prilikom predstaviti novi album “To Love..” objavljen u veljači ove godine.

Četvorka iz Las Vegasa na tvrđavi će premijerno zasvirati neke od pjesama s novog, petog studijskog albuma koji nam stiže ovog ljeta. Poput svih njihovih velikih koncerata, set lista će sadržavati i brojne najveće hitove kao što su "Mr. Brightside", "Somebody Told Me", "Human", "Read My Mind", "When You Were Young", "Runaways" i brojni druge s impresivne liste pjesama koje već skoro 15 godina ne silaze s radija i televizije.

The Killers su svijet osvojili iznenadno s prvijencem "Hot Fuss" (2004), koji je postao jedan od najprodavanijih albuma desetljeća i jedan od najvećih debi albuma po mišljenju magazina Rolling Stone. I naredna tri izdanja, "Sam's Town" (2006), "Day & Age" (2008) i "Battle Born" (2012), nabijena su antologijskim pjesmama i punokrvnim hitovima, koji su ih odveli do samog vrha svjetskih top lista, prodajući desetine milijuna primjeraka uz spotove koje pamte cijele generacije. Iza sebe imaju i kompilaciju B-strana i raritetnih snimaka "Sawdust" (2007), te kompilaciju najvećih hitova "Direct Hits" (2013), ali i čak jedanaest singlova koje sad već po tradiciji objavljuju pred svaki Božić. Ovi singlovi okupljeni su na albumu "Don't Waste Your Wishes" iz studenog prošle godine, a cjelokupan prihod kao i uvijek dosad ide u dobrotvorne svrhe. The Killers su poznati po humanitarnom radu i aktivizmu, a jedni su od glavnih sudionika globalne kampanje protiv trgovine ljudima, MTV EXIT, koja je 2004. godine krenula upravo s Exita.

Zanimljivo je da su nastali 2001. godine nakon što je osnivač i pjevač grupe Brandon Flowers, fasciniran koncertom Oasisa i nastupom Liama Gallaghera odlučio postaviti oglas u lokalnim novinama tražeći ostale članove benda. Četvorka se ubrzo okupila u sadašnjem sastavu koji osim Flowersa, još čine i gitarist Dave Keuning, basist Mark Stoermer i bubnjar Ronnie Vanucci. Utjecajni magazin NME dodelio im je čak četiri nagrade za najbolji svjetski bend, uz još šest nominacija u istoj kategoriji, što je svojevrsni rekord jer i Foo Fighters koji su odmah iza njih imaju čak duplo manje! I u 2013. godini kada su Arctic Monkeys i Stonsi bili headlineri Glastonburya, a Muse i Depeche Mode bili na poslednjim velikim turnejama, upravo ispred svih njih, publika je izglasala The Killers za najbolji bend uživo, a laskavu titulu ove godine (o)branit će i na Exitu.

Riječki Jonathan prvi je objavljeni bend koji će svirati uz Killerse na Get EXITedu. Indie rock petorka osvojila je regiju fantastičnim debijem “Bliss” i EP-em “Getting Closer Is Keeping Us Apart” s kojeg su skinuti hitovi “Maggie”, “Communicate!”, “Try To Get Even” i “Pictures”. Nasljednik, mini album “To Love…”, inače prvi dio izdanja “To Love Or To Hold” objavljen je 13. veljače i dosad postao uvjerljivo najveći domaći kandidat za album godine.

Ulaznice za novi Get EXITed spektakl s The Killers i Jonathanom bit će puštene u prodaju 13. ožujka, točno u podne, i to na sva tržišta širom svijeta po prvim i najpovoljnijim poklon cijenama od samo 205 kn za parter, te 365 kn za veoma limitirani fan pit i 815 kn za VIP platformu. Kupci četvorodnevnih EXIT ulaznica ili kompleta EXIT Avantura i EXIT Summer of Love imat će specijalnu priliku da svoj Get EXITed dodatak, koji ide u paru uz kupljenu EXIT ulaznicu i omogućuje ulaz u parter, kupe po povlaštenoj cijeni od samo 125 kn. Broj ovih dodataka je veoma ograničen. Ulaznice se prodaju na svim prodajnim mestima Ticketshopa i online na www.ticketshop.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:06