PIŠE ALEKSANDAR DRAGAŠ

THE NATIONAL NA ŠALATI BEZ UOBIČAJENE DOZE EMOCIJA I KATARZE Uz pomalo čudan izbor pjesama nastup obilježio relativno nedovoljan angažman benda

 Tomislav Krišto / CROPIX
 

Burno pozdravljeni od oko 5000 vjernih fanova, The National su po drugi put nakon pet godina stupili na pozornicu Šalate. Unatoč tome, prva trećina koncerta s relativno čudnim izborom pjesama prošla je prilično mirno, gotovo letargično.

Tek su stvari koliko toliko legle na svoje mjesto uz Bloodbuzz Ohio i zahvalom starom prijatelju Mati Škugoru čijom su zaslugom The National pred zagrebačkom publikom odrasli iz nepoznatog u jedan od vodećih i najvažnijih indie-rock bendova današnjice.

Ipak na kraju se može konstatirati kako je njihovo peto-šesto pojavljivanje u Zagrebu, a drugo na Šalati, bilo bitno manje uzbudljivo nego prvi put u istom prostoru, odnosno u Boćarskom domu Zrinjevac i u Pauku.

FOTOGALERIJA: The National u Zagrebu

Ljepotu i estetiku nemoguće je poreći i ovom nastupu The Nationala, ali opći je dojam kao da je sve bilo donekle previše potisnuto, s pretihim gitarama i relativno nedovoljnim angažmanom samog benda da bi nakon paljenja "sporogorećeg fitilja" došlo do onakve eksplozije, vulkana emocija i katarze na kakvu smo inače navikli na konceritma The Nationala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:57