NEDJELJA U HNK

TOMISLAV MUŽEK & TRIO Proslavljeni tenor upoznat će publiku s pjesama koje osobno voli slušati, a koje profesionalno nikada ne pjeva

Tomislav Mužek
 Neja Markičević / HANZA MEDIA

Na sceni Hrvatskoga narodnog kazališta u nedjelju, 11. ožujka u 19,30 sati nastupit će proslavljeni tenor i prvak zagrebačke Opere Tomislav Mužek i trio Miroslav Lesić na gitari, Tomislav Modrić na glasoviru i Mladen Kosovac na harmonici i klarinetu.

Glas, gitara, glasovir i harmonika/klarinet zvuči kao kombinacija koju ste možda već imali prilike slušati. Ali, ako kažemo da je glas onaj proslavljenoga tenora Tomislava Mužeka, a da glazbenu pratnju čine vrhunski glazbenici, majstori svojega zanata: Miroslav Lesić, Tomislav Modrić i Mladen Kosovac, percepcija ovog koncerta stubokom se mijenja. A ni glazbeni repertoar nije ono što bi na prvu pomislili, jer mahom se radi o off programu Tomislava Mužeka.

Nastupajući ovoga ljeta na dva rasprodana koncerta na zagrebačkim Večerima na Griču Mužek je najbolje objasnio o čemu se radi: "U prvome dijelu programa predstavit ćemo se publici s talijanskim kanconama, obogaćenim raznovrsnim instrumentarijem: gitarom, glasovirom i harmonikom, dok ćemo u drugom dijelu krenuti u istraživanje glazbe koju osobno volim slušati, a koju profesionalno nikada ne pjevam. Vjerujem da je nakon 20 godina profesionalnog pjevanja došao trenutak upoznati moju publiku sa stvarima koje volim privatno… A koje su to? – Neka bude iznenađenje!"

U programu koncerta su, među ostalima, pjesme Arsena Dedića, Drage Diklića, Đorđa Balaševića i Stinga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 20:41