PO IZBORU SAŠE DRACHA

Top lista jazz vinila 2017.

Charles Lloyd
 Profimedia, SIPA USA
 

Uz veliki povratak vinila na svjetsko tržište, što antikvarnih, što ponovljenih izdanja, ili pak sasvim novih albuma, ali koji se tiskaju neki čak i ekskluzivno kao vinili, nudimo prijedloge lijepih poklona, ali i vrlo vrijednih albuma.

On a Monday Evening: Bill Evans Trio

Za ljubitelje je ovo zaista praznična ponuda. Nikad ranije objavljena snimka koncerta iz studenog 1976., čak ni kao bootleg, kad je Evans na svom vrhuncu, a uz njega su Eddie Gomez na basu i Eliot Zigmund na bubnjevima.

Thelonoius Monk, John Coltrane: The Complete 1957. Riverside Recordings

Snimke ovog trostrukog albuma drže se među najznačajnijima u povijesti jazza. Coltrane i Monk su jedino tada snimali zajedno, a uz njih su ništa manje dobri glazbenici, bubnjar Art Blakey, saksofonist Coleman Hawkins i trubač Ray Copeland. Komplet sadrži i esej producenta Orrina Keepnewsa, idejnog začetnika projekta.

Dinah Washington: The Divine Miss Dinah Washington

Dinah Washington smatra se jednom od pjevačica najistančanijeg stila u povijesti jazza. Pjevala je jednako dobro blues, jazz i pop, lako i prepoznatljivo. Ovaj komplet sadrži pet njezinih albuma, After Hours with Miss D, Dinah Jams, The Swinging miss D i What a Difference a Day Makes, u repliciranim zaštitnim omotima.

Charles Lloyd New Quartet: Passin’ Thru

Saksofonist i skladatelj Charles Lloyd objavio je novu live snimku kojom obilježava desetu godišnjicu svog novog kvarteta u kojem s njime sviraju basist Reuben Rogers, pijanist Jason Moran i bubnjar Eric Harland. Ploča sadrži sedam, starih i novih Lloydovih skladbi.

Vince Guaraldi Trio: A Charlie Brown Christmas

Čuveni soundtrack crtanog filma “A Charlie Brown Christmas” i dalje je jedan od najpopularnijih božićnih albuma svih vremena. Ovo je audiofilsko izdanje što ga se ne bi postidio niti jedan kolekcionar jazz izdanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:04