PO IZBORU SAŠE DRACHA

Top lista jazz vinila 2017.

    AUTOR:
    • Saša Drach

  • OBJAVLJENO:
  • 27.12.2017. u 10:40

Charles Lloyd Quartet live performance at Caza del Jazz on July 28, 2017., Image: 343477344, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights ***, Model Release: no, Credit line: Profimedia, SIPA USA
Profimedia, SIPA USA

Charles Lloyd

 

Uz veliki povratak vinila na svjetsko tržište, što antikvarnih, što ponovljenih izdanja, ili pak sasvim novih albuma, ali koji se tiskaju neki čak i ekskluzivno kao vinili, nudimo prijedloge lijepih poklona, ali i vrlo vrijednih albuma.

 

On a Monday Evening: Bill Evans Trio

Za ljubitelje je ovo zaista praznična ponuda. Nikad ranije objavljena snimka koncerta iz studenog 1976., čak ni kao bootleg, kad je Evans na svom vrhuncu, a uz njega su Eddie Gomez na basu i Eliot Zigmund na bubnjevima.

 

Thelonoius Monk, John Coltrane: The Complete 1957. Riverside Recordings

Snimke ovog trostrukog albuma drže se među najznačajnijima u povijesti jazza. Coltrane i Monk su jedino tada snimali zajedno, a uz njih su ništa manje dobri glazbenici, bubnjar Art Blakey, saksofonist Coleman Hawkins i trubač Ray Copeland. Komplet sadrži i esej producenta Orrina Keepnewsa, idejnog začetnika projekta.

Dinah Washington: The Divine Miss Dinah Washington

Dinah Washington smatra se jednom od pjevačica najistančanijeg stila u povijesti jazza. Pjevala je jednako dobro blues, jazz i pop, lako i prepoznatljivo. Ovaj komplet sadrži pet njezinih albuma, After Hours with Miss D, Dinah Jams, The Swinging miss D i What a Difference a Day Makes, u repliciranim zaštitnim omotima.

 

Charles Lloyd New Quartet: Passin’ Thru

Saksofonist i skladatelj Charles Lloyd objavio je novu live snimku kojom obilježava desetu godišnjicu svog novog kvarteta u kojem s njime sviraju basist Reuben Rogers, pijanist Jason Moran i bubnjar Eric Harland. Ploča sadrži sedam, starih i novih Lloydovih skladbi.

 

Vince Guaraldi Trio: A Charlie Brown Christmas

Čuveni soundtrack crtanog filma “A Charlie Brown Christmas” i dalje je jedan od najpopularnijih božićnih albuma svih vremena. Ovo je audiofilsko izdanje što ga se ne bi postidio niti jedan kolekcionar jazz izdanja.

 

Izdvajamo