SPEKTAKULARAN KONCERT

Trosatnim koncertom Rade razgalio publiku

ZAGREB - Ako Radi Šerbedžiji ikad dosadi glumačka karijera, sigurno ništa manje uspješan neće biti ni u glazbenim vodama, a neće mu manjkati ni publike. Naime, na subotnjem otvaranju nove sezone Kazališta Ulysses Rade Šerbedžija održao je spektakularan trosatni koncert sa svojim bendom Zapadni kolodvor.

Konkurencija Puli

Od devet do ponoći publika je uživala u Šerbedžijinim izvedbama koje su često prekidali ovacijama, a nekoliko su puta zajedno s njim i zapjevali.

U predivnom ambijentu tvrđave Minor na Malom Brijunu Šerbedžiju je došlo poslušati oko 700 ljudi. Unatoč tomu što se u Puli istovremeno otvarao filmski festival, Rade Šerbedžija napunio je brijunsku tvrđavu, što samo pokazuje da je slavni glumac dobra konkurencija velikim događajima, ali i izvanredan glazbenik.

Izniman repertoar

Zanimljivo je da je Šerbedžija uspio okupiti respektabilnu publiku na koncertu koji čak i nije bio nešto posebno reklamiran, a nisu bili najavljeni ni njegovi gosti, koji bi mnogima vjerojatno bili dodatni mamac za dolazak na Minor.

Na koncertu su se Šerbedžiji pridružili Livio Morosin, Nigel Osborne, Saša Lošić, nekadašnji frontmen Plavog orkestra, te američki bend koji s njim nastupa u predstavi “Cabaret Brecht - Zadrživi uspon Artura Uija” koja će se premijerno prikazati ove sezone i igrat će od 22. srpnja do 6. kolovoza.

Rade Šerbedžija je tri sata izvodio balade Miroslava Krleže i pjesme koje je napravio s Morosinom i Miroslavom Tadićem, a svi koji su bili na koncertu ističu da je Šerbedžija posljednjih godina uspio složiti iznimno dobar glazbeni repertoar, te da je postao ozbiljan glazbenik koji bi bez problema mogao osvojiti glazbeno tržište.

Milica i Nina

Dugogodišnji trud i rad se Šerbedžiji isplatio, što je koncert u subotu samo potvrdio, a mnogi idu čak tako daleko i ističu da bi Rade Šerbedžija mogao živjeti i samo od koncerata.

Cijeli koncert bio je vrlo emotivan, a naročito trenutak kada su se Šerbedžiji na pozornici pridružile njegove kćeri Milica i Nina, ali i sam kraj koncerta kada je izveo neponovljivu “Ne daj se Ines” Arsena Dedića.

Cijeli prihod od koncerta otišao je Teatru Ulysses.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 15:26