PULA PLEŠE

U prepunoj pulskoj Areni otvoren 9. Outlook festival

Nastupom uspješnog reggae i dancehall glazbenika Damian "Jr. Gong"' Marleya, najmlađeg sina glazbene legende Boba Marleya u srijedu navečer je u prepunoj pulskoj Areni otvoren 9. Outlook festival.

Samoproglašeni duhovni revolucionar, Damian Marley nastupa od svoje 13. godine, poznat je po svojim samostalnim izdanjima, ali i suradnjama s drugim glazbenicima poput Nasa, Bobby Browna, Cypress Hilla i Skrillexa. Bio je i član supergrupe SuperHeavy s Mickom Jaggerom, Joss Stone i Daveom Stewartom iz Eurythmicsa te je dobitnik Grammyja za reggae i alternativnu glazbu, s albumima koji su redovito na listama najboljih hip-hop, rap i reggae radova.

Svojim je nastupom u pulskom amfiteatru privukao veliki broj posjetitelja i funova.

Prije Marleya i njegova deseteročlana benda, nastupio je Iration Steppas, jedan od vodećih dub sound systema u svijetu, poznati po posebnoj atmosferi i stilu koje njeguju na nastupima, a prije njih ASM (A State of Mind) i detroitski trio Slum Village, uz čiji se rad veže zajednički nazivnik hip-hop.

Od sutra pa do nedjelje 4. rujna, koncerti Outlook festivala održavat će se na štinjanskoj tvrđavi Punta Christo.

"Pula je zahvaljujući ovom festivalu na karti svjetskih festivala i privlači sve veći broj posjetitelja, naročito s britanskog tržišta. To je jedan svijetli primjer kako se s jednom suradnjom u zajedništvu može napraviti jedan dobar proizvod", rekao je pulski gradonačelnik Boris Miletić na druženju s novinarima uoči otvaranja Outlook festivala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 02:22