LEGENDARNA PJEVAČICA

UMRLA ESMA REDŽEPOVA Rano jutros preminula kraljica romske glazbe, otišla je nakon kratke i teške bolesti

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 11.12.2016. u 10:47

Zagreb, 171212.
KD Lisinski.
Koncert kraljice romske glazbe Esme Redzepove koja zagrebackim koncertom zapocinje regionalnu obljetnicku turneju kojom slavi 55 godina rada.
Na fotografiji: Esma Redzepova.
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
Ranko Šuvar / CROPIX

Makedonska pjevačica romske glazbe Esma Redžepova preminula je jutros u Skoplju u 73. godini, nakon kratke i teške bolesti, javlja RTS.

Prije dva tjedna bila je primljena u jednu skopsku bolnicu u teškom zdravstvenom stanju.

 

Esma Redžepova Teodosijevska nazvana je kraljicom romske glazbe i po izvođenju te glazbe je bila poznata u svjetskim razmjerima, a od 2013. godine nosila je i titulu nacionalnog umjetnika Makedonije.

Pjevačica, koja je bila popularna na cijelom balkanskom prostoru, tijekom života je odgojila 47 djece i sudjelovala u brojnim humanitarnim akcijama.

Tijekom karijere duge 55 godina sudjelovala je na vrhunskim svjetskim glazbenim festivalima i manfestacijama. Esma je, kako se ističe, bila pravi glazbeni ambasador.

 

Održala je više od 12.000 solističkih koncerata u Makedoniji i diljem svijeta, a u diskografiji Esme Redžepove je navedeno 15 albuma za domaće i svjetske producentske kuće, kao i da je surađivala s eminentnim svjetskim glazbenim imenima.

 


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo