SAMOUKI GLAZBENIK

UMRO OSNIVAČ KULTNE GRUPE THE RESIDENTS Pola stoljeća skrivali su svoja lica i imena, ali se Hardy Fox na koncu oprostio od života putem Facebooka

The Residents
 

Hardy Fox, jedan od osnivača i glavni skladatelj tajanstvenog avangardnog art-rock benda The Residents, preminuo je nakon borbe s rakom mozga u dobi od 73 godine.

"Iako nije imao formalno obrazovanje, njegova muzikalnost svejedno je bila jedinstvena, visoko rafinirana i plodna", navodi, između ostalog, bend u priopćenju objavljenom na Facebooku povodom Foxove smrti.

Fox je u rujnu najavio svoju smrt putem Facebooka: "Da, obolio sam, odlazim sa ovoga svijeta, ali to je 'sve' ok. Imam nešto u svom mozgu što će potrajati do brzog kraja. Kao što možda znate, imam 73 godine.... Vjerojatno me zadnji put vidite. Hvala što ste navratili."

U više od pet desetljeća karijere članovi grupe The Residents su skrivali svoj identitet i predstavljali se jednostavno kao "skupina ljudi koji rade zajedno više na osnovu zajedničkih ideja nego svog umijeća sviranja glazbenih instrumenata".

The Residents su objavili više od 60 albuma i jedni su od rijetkih muzičara čija su djela izložena u Momi, čuvenom muzeju moderne umjetnosti u New Yorku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:21