'XX LIVE'

VATRA Rock bend kao rijedak primjer isplativosti poštenog rada u Hrvatskoj

Split, 140218.
Koncert Massima u Spaladium Areni povodom Valentinova, Dana zaljubljenih. Zajedno s grupom Vatra prvi put je izvedena pjesma Nama se nikud ne zuri.
Na fotografiji: Ivan Decak iz grupe Vatra.
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Tom Dubravec / HANZA MEDIA

Ivan Dečak iz Vatre

Biografiju Vatre “20 godina s preprekama” iz pera Marka Podruga još nisam pročitao, ali vjerujem da je taj dragi i dobri kolega suvislo opisao najbitnije što je taj virovitički sastav prolazio da bi u proljeće ove godine u Domu sportova snimio prvi električni live album.

“Život jednog benda uglavnom čini 99 posto problema, dok je tek onaj jedan posto onaj trenutak kad se popnu na binu i osjete tu sreću. Htio sam iz njih izvući nešto o tih 99 posto”, izjavio je Podrug na promociji knjige, a onih jedan posto komprimirano je na “XX Live”, čvrstom i uvjerljivom koncertnom albumu na kojem su se uz najveće hitove poput “Tremola”, “Tanga”, “Bilo je dobro dok je trajalo”, “Saturna” i drugih našle i autorski najvažnije pjesme iz opusa tog upornog benda.

Na “preurednoj” snimci publika povremeno nije dovoljno istaknuta, ali unatoč toj pedantnosti osjeti se da je to “druk” Vatre s pozornice, a ne iz studija pa je “XX Live” i zgodna nadopuna “ištekanog” live albuma “Akustik u Lisinskom”. 

Više na Jutarnjem...


Tagovi

Izdvajamo