JEDAN OD NAJVEĆIH

VELIKI KONCERT U LISINSKOM Dirigentska zvijezda maestro Daniele Gatti izvodi Gotovca i Mahlera

Daniele Gatti
 leemage / AFP
Koncert se održava uz hrvatsko predsjedanje Vijećem EU i ususret obljetnici Filharmonije

LaFil - Filarmonica di Milano i Zagrebačka filharmonija pod vodstvom velikog maestra, jedne od najvećih dirigentskih zvijezda današnjice, Danielea Gattija, pripremaju koncert za 10. ožujka u Dvorani Vatroslav Lisinski.

Koncert se održava ususret 150. obljetnici Zagrebačke filharmonije i uz hrvatsko predsjedanje Vijećem Europske unije. “Ime koje znači” - “veliki” Gatti, kako navode iz Lisinskog, zvijezda je koja se ne propušta. Dirigira u najvećim glazbenim centrima i surađuje s vodećim orkestrima od Bečke do Berlinske filharmonije.

Jedan je od nesumnjivo najvećih dirigenata današnjice, a u Milanu vodi novi i sasvim poseban orkestar, LaFil - Filarmonica di Milano, u kojemu najbolji mladi glazbenici sviraju zajedno s nekima od vodećih glazbenika Scale, RAI-a, Gewandhausa, Berlinske i Bečke filharmonije, Francuskoga nacionalnog orkestra i Rimske opere.

Njih šezdesetak u Zagrebu udružuju snage s članovima Zagrebačke filharmonije. Čak 120 glazbenika na pozornici dvorane Lisinski izvest će Prvu simfoniju - Titan Gustava Mahlera, a u Odi zemlji iz opere Mila Gojsalića Jakova Gotovca pridružit će im se naša proslavljena sopranistica Lana Kos.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 11:07