KAZALIŠTE ULYSSES

Veliki koncert Vlatka Stefanovskog 23. kolovoza u Tvrđavi Minor na Malom Brijunu

Vlatko Stefanovski
 Maja Zlatevska / HANZA MEDIA
 

ZAGREB - Kazalište Ulysses ugostit će 23. kolovoza u Tvrđavi Minor na Malom Brijunu legendarnog makedonskog glazbenika Vlatka Stefanovskog, a koncert jednog od najpoznatijih gitarista regije tradicionalni je glazbeni uvod u veliku završnicu sezone koju će 27. i 28. kolovoza zaključiti gostovanje Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu s hit predstavom "Ciganin, ali najljepši".

Kako se ističe u najavi, pred sam kraj sezone u kojoj je taj ambijentalni teatar proslavio 18. rođendan, publika će na Malom Brijunu imati priliku uživati u besprijekornoj tehnici i prepoznatljivu zvuku slavnoga glazbenika koji je u svojoj bogatoj karijeri snimao i svirao s mnogim svjetskim imenima, kao i domaćim glazbenicima te se profilirao kao jedan od najvećih gitarističkih virtuoza.

Stefanovski se proslavio kao nekadašnji frontmen kultnog glazbenog sastava Leb i Sol, kojega je osnovao kao mladić, a koji je glasio za jednog od najvažnijih bendova bivše Jugoslavije. Snimili su 14 albuma i svirali po cijelom svijetu, a nakon njihovog razlaza Stefanovski započinje vrlo uspješnu samostalnu karijeru te izdaje impresivnu kolekciju samostalnih izdanja.

Posljednjih godina stvara i glazbu za film i kazalište te ostvaruje zavidnu svjetsku karijeru. Surađuje s mnogim velikim svjetskim glazbenicima, poput Tommyja Emmanuela, Stochela Rosenberga, Gibonnija, Jana Akkermana, Stefana Milenkovića i drugih.

Kao solist je nastupio s Londonskim simfonijskim orkestrom, Simfonijskim orkestrom Monte Carla, Slovenskom filharmonijom te Big Bandom HRT-a, između ostalih.

Na Malom Brijunu Stefanovski će izvesti niz uspješnica iz svoje više od 40-godišnje karijere, među kojima i antologijsku pjesmu "Čuvam noć od budnih", te "Bistra voda" s posljednjeg albuma "Mother Tongue".

Ulaznice za koncert po cijeni od 100kn/150kn moguće je kupiti na recepciji Nacionalnog parka Brijuni u Fažani, putem internetske stranice kazališta Ulysses te na prodajnim mjestima Eventima.

Brod iz Fažane za Mali Brijun polazi u 20:30 sati.

Sezonu u kojoj je Ulysses punoljetnost obilježio premijerom Euripidove drame "Bakhe" u režiji Lenke Udovički, uz niz obnova hit predstava iz prethodnih sezona, koncerte i gostovanja, zaključit će HNK Zagreb koji će u prekrasnom ambijentu Tvrđave Minor na Malom Brijunu 27. i 28. kolovoza izvesti predstavu "Ciganin, ali najljepši" koju je po istoimenu nagrađivanom romanu Kristiana Novaka režirao Ivica Buljan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 10:24